Τα σενάρια θέλουν το μπάτζετ του Καναλακίου να φτάνει και να ξεπερνάει το… κατοστάρικο. Αν είσαι άνθρωπος εκτός αθλήματος και ακούσεις το νούμερο του σεναρίου… λιποθυμάς. Αν είσαι παίκτης αντίπαλης ομάδας, έχεις ένα επιπλέον κίνητρο για να… φας σίδερα. Κάτι που έκαναν οι παίκτες του Σύβρου. Αν και ανέτοιμοι, έστησαν παγίδα στον Δ. Μουρούτη και τους ποδοσφαιριστές του, η υπεροψία των οποίων ήταν εμφανής. Όταν οι φιλοξενούμενοι κλήθηκαν σε προσγείωση, ήταν ήδη αργά. Ο Σύβρος πήρε πανάξια αυτό για το οποίο μόχθησε και πανηγύρισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του θεσμού.

subros kanalaki 1
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν συντηρητικά, ρίχνοντας βάρος στο μπλοκάρισμα των ατού του Καναλακίου. Στο 28′ ο Γαβρίλης διατήρησε το μηδέν μετά από δυνατό σουτ του Ζάκκα, ενώ μεταξύ 30′ και 40′ οι φιλοξενούμενοι είχαν τρία καλά σουτ, τα οποία όμως δεν βρήκαν εστία. Ο Σύβρος “μίλησε” στο 41′. Κολλόκας και Αντύπας συνδυάστηκαν, ο δεύτερος με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Μεϊντάνη σε θέση βολής, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Ο Δ. Μουρούτης επιχείρησε με τις φωνές να συνεφέρει τους παίκτες του, δεν είδε όμως το αποτέλεσμα που ήθελε. Μήτσης και Στάικος κλήθηκαν να δώσουν λύσεις με την εμπειρία τους, έπεσαν κι αυτοί όμως στο “μπλόκο” των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Σύβρου απέφυγαν τα λάθη, δεν προέβησαν σε περιττές ενέργειες και με άξονα τους Μεϊντάνη, Κολλόκα και Καλδάνη (συν φυσικά την πολύ καλή δουλειά των υπολοίπων, αφού δεν υστέρησε κανένας), έριξαν την πρώτη “βόμβα” στον θεσμό του Κυπέλλου.
Φωνές (λίγες είναι η αλήθεια) για την διαιτησία ακούστηκαν εκατέρωθεν, ο διαιτητής Ζιώγας ωστόσο προσπάθησε και κατάφερε “να κόψει το καρπούζι στη μέση”.
Διαιτητικό τρίο: Ζιώγας, Τριανταφύλλου, Πάτσης
ΣΥΒΡΟΣ (Π. Μεϊντάνης-Ι. Πολίτης): Γαβρίλης, Αντύπας, Κατωπόδης (90′ Ρομποτής), Πολίτης, Μπραντζουκάκης, Κούρτης, Παπαδήμας, Κολλόκας, Καλδάνης, Μεϊντάνης, Τσαπόκου (66′ Προκόπης)
ΚΑΝΑΛΑΚΙ (Δ. Μουρούτης): Γαλάνης, Κώστας, Μυρτάι, Μπάκας, Λαγός, Κωνσταντίνου, Λουκούμης, Τσούγκαρης (66′ Μήτσης), Γκόλιας, Νταής (46′ Βασιλείου), Ζάκκας (66′ Στάικος).