Μετά τα τρία ματς που προηγήθηκαν και στα οποία οι παίκτριες της Νίκης είχαν πολύ εύκολο έργο για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, ακολούθησε ένα παιχνίδι με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Οι Σέρρες ήρθαν για την έκπληξη, ωστόσο οι αθλήτριες του Νίκου Δουβίτσα έπραξαν το καθήκον τους και οδήγησαν την ομάδα τους στο “6 στα 6”. Έχοντας υπομονή στο παιχνίδι της καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, δείχνοντας χαρακτήρα και ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία, και πατώντας “γκάζι” στην 4η περίοδο, η λευκαδίτικη ομάδα ξεπέρασε το όποιο άγχος υπήρχε και έφτασε σε μία ακόμα επιτυχία.
Τα ποσοστά μπορεί να μην ήταν αυτά που ήθελε το τεχνικό τιμ, η πίεση όμως έπαιξε και αυτή το ρόλο της σε ένα ματς κλειστό και συνάμα δυνατό. Με την Μοσχοπούλου να ξεχωρίζει σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο μέρος, η Νίκη προηγήθηκε στο 10′ με 11-8, ωστόσο πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ εις βάρος της (21-23). Με την βελτίωση της απόδοσης αρκετών αθλητριών, η Νίκη κυριάρχησε στο δεύτερο 20λεπτο, έτσι στο 30′ προηγήθηκε με 40-37, ενώ στη συνέχεια αύξησε την υπέρ της διαφορά η οποία έκλεισε στο +8 (56-48).
Με εξαίρεση την Μοσχοπούλου που αναδείχτηκε πρώτη σκόρερ (16π.), η Χαιριστανίδου ήταν αυτή που πήρε πολλές ενέργειες, ενώ η Ψυχογυιού στο δεύτερο ημίχρονο έλαβε πρωτοβουλίες και σημείωσε 11 πόντους. Κανταρά και Κρητικού έδωσαν πολλές “μάχες” στην άμυνα, ενώ Αργυρού και Μπαλλά πάλεψαν για το καλύτερο και έδωσαν λύσεις στο διάστημα που αγωνίστηκαν. Από πλευράς Σερρών η Μ. Χωλοπούλου ήταν αυτή που προκάλεσε τα μεγαλύτερα προβλήματα στη Νίκη. Το έκτο κατά σειρά ροζ φύλλο αγώνα δημιουργεί μεγαλύτερη αισιοδοξία για την συνέχεια, η οποία σε πρώτη φάση περιλαμβάνει το εκτός έδρας ματς στο ΔΑΚ Πυλαίας με την τοπική ομάδα, το μεσημέρι της Κυριακής (ώρα 13.00′).
Δεκάλεπτα: 11-8, 21-23, 40-37, 56-48
Διαιτητές: Τσάτσης-Αργυρούδης
ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ(Δουβίτσας-Βαφιάς): Χαιριστανίδου 12, Αργυρού 3(1), Κανταρά 4, Μπαλλά 4, Ψυχογυιού 11(3), Κρητικού 6(2), Μοσχοπούλου 16(2), Ανυφαντή, Καββαδία.
ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ (Κηρύκος): Μαραγκού 8 (1), Τζιαμπάζη 3 (1), Χωλοπούλου Μ. 15 (4), Χωλοπούλου Ν. 7 (1), Μπακιρτζίδου 13, Γκλεζάκη 2, Πρόικου, Τόγα.

Φωτό: Ηλίας Βασιλείου