Στο Μπάρι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Απουλίας

Στόχος η χάραξη κοινής πολιτικής σε ευρωπαϊκά προγράμματα

Για το Μπάρι αναχωρεί σήμερα το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του της Ιταλικής Περιφέρειας της Απουλίας Dr. Michele Emiliano.

Η συνάντηση εργασίας μεταξύ των δύο ανδρών έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι και στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκονται προτάσεις για έργα και δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας 2014-2020, με έμφαση στους τομείς του πολιτισμού, του πρωτογενούς τομέα, της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης, της καινοτομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η συνάντηση των Περιφερειαρχών προετοιμάζεται και από τις δύο πλευρές για αρκετό διάστημα καθώς το πρόγραμμα του κ. Emiliano είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο λόγω της ενασχόλησής του και με την κεντρική πολιτική σκηνή της γείτονος χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει συνεργαστεί με την Περιφέρεια της Απουλίας και στο παρελθόν, κυρίως σε προγράμματα πολιτισμού (όπως το ICE) και στόχος  του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου είναι η χάραξη κοινής πολιτικής στα ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και η συζήτηση για συνεργασία στο θέμα της δρομολόγησης υδροπλάνων για τη δισύνδεση των Ιονίων Νήσων και με την Ιταλία.