ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Καμιά συμμετοχή στο αίσχος των απογευματινών επί πληρωμής χειρουργείων !

Αγώνας μαζί με το λαό για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους !

ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΤΕΤΑΡΤΗ  27  ΜΑΡΤΙΟΥ   8 – 11 πμ

στα πλαίσια της πανυγειονομικής κινητοποίησης

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   στο  νοσοκομείο  στις 10 πμ

Η κυβέρνηση της ΝΔ  ολοκληρώνει το έγκλημα απέναντι στο λαό και την υγεία του.  Ένα έγκλημα που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, αυτό του μετασχηματισμού των δημοσίων νοσοκομείων σε μαγαζιά που θα πουλάνε το εμπόρευμα – υγεία σε όποιον έχει να το πληρώσει. Χρησιμοποιεί προς αυτή την κατεύθυνση τους υγειονομικούς αφού φρόντισε πρώτα να  τους εξαθλιώσει οικονομικά, πνευματικά και σωματικά. Τους λέει  ωμά  ότι  ο μόνος τρόπος για να αυξήσετε το εισόδημά σας είναι η «συνεργασία» μαζί μας, για να τα πάρουμε από τους ασθενείς !

Με μπόλικα ψέματα, εκβιασμούς και απειλές επιχειρεί να κάμψει τις αντιστάσεις των υγειονομικών που σεβόμενοι τον όρκο τους και την αξιοπρέπειά τους δεν θέλουν να  συμμετέχουν στη λεηλασία  που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση στις τσέπες των ασθενών.

Ο πραγματικός στόχος δεν είναι η μείωση της λίστας αναμονής διότι ακόμα και στο νοσοκομείο Λευκάδας, που δεν έχει λίστα αναμονής έχει δοθεί   εντολή να γίνει διερεύνηση στο προσωπικό σχετικά με τη  συμμετοχή του  στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

Την ίδια ώρα  στο νοσοκομείο η κατάσταση στο τμήμα του χειρουργείου είναι πλέον οριακή ! Η μία και μοναδική μόνιμη αναισθησιολόγος αναγκάζεται σε υπερεφημέρευση. Oι υπόλοιπες εφημερίες καλύπτονται όπως – όπως με μετακινούμενους γιατρούς από άλλα νοσοκομεία ή με ιδιώτες με «μπλοκάκι». Το καθεστώς αυτό οδηγεί στη συνθήκη καθημερινά να υπάρχει στο νοσοκομείο ένας μόνο αναισθησιολόγος. Αναρωτιόμαστε λοιπόν πως αντιμετωπίζεται ένα έκτακτο περιστατικό που χρήζει διασωλήνωσης στα επείγοντα ή σε κάποια κλινική όταν ο μοναδικός αναισθησιολόγος που δουλεύει καθημερινά είναι απασχολημένος σε τακτικό χειρουργείο;

Κραυγαλέες είναι και οι  ελλείψεις στο  χειρουργείο και στο αναισθησιολογικό τμήμα στο  εξειδικευμένο  νοσηλευτικό προσωπικό αφού τους οφείλονται σχεδόν 2.000 ημέρες σε ρεπό και άδειες ακόμη και από το 2020, με αποτέλεσμα να έχει εξουθενωθεί από την υπερεργασία και να δουλεύει με καθεστώς εντατικοποίησης, πραγματοποιώντας ακόμη και τις απαράδεκτες ετοιμότητες από το σπίτι για να καλυφθούν οι ανάγκες του τμήματος.  Και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται να λειτουργήσουν ταυτόχρονα και οι δύο αίθουσες του χειρουργείου ώστε να γίνονται τα τακτικά χειρουργεία μόνο στο πρωινό ωράριο και όχι να συνεχίζουν και στο απογευματινό με το προσωπικό της εφημερίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά.

Όμως, μπροστά στην στρατηγική κατεύθυνση  να υλοποιήσουν  με ταχύτητα τα απογευματινά επί πληρωμής  χειρουργεία και γενικά την  απογευματινή εμπορευματική  λειτουργία των νοσοκομείων, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό, διότι στόχος τους είναι η ενίσχυση της λειτουργίας τους ως  επιχειρήσεις, που θα μετρούν έσοδα και έξοδα ώστε το κράτος να απαλλαγεί σταδιακά  από την ευθύνη του να τα χρηματοδοτεί.

ΚΑΛΟΥΜΕ  το λαό και τους εργαζόμενους ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ  γιατί θα  πρέπει να ξαναπληρώσουν νόμιμο κρατικό φακελάκι ενώ  έχουν  προπληρώσει πολλαπλά  μέσα από δυσβάστακτους  άμεσους και έμμεσους φόρους, μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές τους τη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων;

Θα ΑΝΕΧΤΟΥΝ   τα ψέματα του υπουργείου υγείας, των  διοικήσεων  και των παρατρεχάμενων  τους, ότι   τάχα τα πρώτα  50.000 απογευματινά  χειρουργεία θα  τα προσφέρουν δωρεάν στους ασθενείς με χρήματα από το  «Tαμείο Ανάκαμψης», που στο κάτω κάτω κι αυτά δικά μας είναι,  προκειμένου να κάμψουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις υγειονομικών και λαού για την προώθηση της  αντιδραστικής αυτής τομής; KAI ΡΩΤΑΜΕ : Αν αυτά τα χρήματα εγκριθούν τελικά από την ΕΕ  ώστε να επιδοτηθούν  τα απογευματινά χειρουργεία, γιατί δε ΔΙΝΟΝΤΑΙ για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με προσωπικό ώστε να ανοίξουν οι κλειστές  χειρουργικές αίθουσες που φτάνουν το 40% πανελλαδικά;

Θα  ΑΝΕΧΤΟΥΝ  το δρόμο που ανοίγει  ο «ντίλερ» των επιχειρηματικών συμφερόντων  υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης, στα κάθε λογικής «κοράκια» που μυρίστηκαν πολύ  «ψητό»; Όπως ο ίδιος αποκάλυψε  υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να φτιάξουν ασφαλιστικά πακέτα που θα καλύπτουν τέτοιες ιατρικές πράξεις και θα τα πωλούν σε όσους έχουν τη οικονομική  δυνατότητα να κάνουν ιδιωτική ασφάλιση !  Το δίλημμα δηλαδή για το λαό και η «ελεύθερη» επιλογή  θα είναι : ή η άμεση πληρωμή στο γκισέ του νοσοκομείου, ή  η προπληρωμή ιδιωτικού ασφαλιστηρίου υγείας, που ανάλογα το τι θα πληρώσεις… θα λάβεις… !

ΚΑΛΟΥΜΕ  τους υγειονομικούς να ΣΚΕΦΤΟΥΝ πώς θα διαμορφωθεί το κλίμα και οι σχέσεις των εργαζομένων μες στα νοσοκομεία αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης;  Δεν θα υπάρχει διαίρεση μεταξύ των εργαζομένων, δεν θα δημιουργηθούν  ομάδες συμφερόντων,  αφού συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών κτλ.  που Θα συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία  θα αμείβονται  επιπλέον  ενώ άλλες δεν θα αμείβονται; Τους ΚΑΛΟΥΜΕ  να  ΣΚΕΦΤΟΥΝ , αν  υλοποιηθεί το μέτρο που έχει ήδη στα σκαριά η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας για την ανεξέλεγκτη  είσοδο ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία  και την έξοδο των νοσοκομειακών γιατρών στον ιδιωτικό τομέα  ποια θα είναι η κατάσταση που θα διαμορφωθεί  μέσα στα νοσοκομεία;  Ένας χώρος που αντί να προσφέρει μέσα από τη συλλογική δουλειά και συνεργασία  διαφόρων ειδικοτήτων, υψηλού επιπέδου και δωρεάν  υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, θα γίνει πεδίο  επιχειρηματικών και ατομικών συμφερόντων  κάνοντας τη ζωή και τον εργασιακό βίο   της πλειοψηφίας   των υγειονομικών κόλαση,  υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών !

ΚΑΛΟΥΜΕ  κάθε συνάδελφο που προβληματίζεται για τι στάση πρέπει να κρατήσει !  Να κάνει τη μοναδική αξιοπρεπή επιλογή ! Να μη δηλώσει συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή  χειρουργεία ! Να ΣΚΕΦΤΕΙ  ότι και εμείς είμαστε εν δυνάμει ασθενείς όπως και οι οικογένειές μας. Ότι δικαιούμαστε όλοι μας ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, γιατί το έχουμε χρυσοπληρώσει.

Μαζί με το λαό που πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του να δημιουργήσουμε τοίχος αντίστασης απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας, απέναντι στην πολιτική που κοιτά στον ασθενή στην τσέπη.

            Παλεύουμε για :

  • Μόνιμες προσλήψεις με κατεπείγουσες διαδικασίες γιατρών αναισθιολόγων, χειρουργών και νοσηλευτών για τη στελέχωση του χειρουργείου και  του αναισθησιολογικού τμήματος  αλλά και των άλλων τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου που υποφέρουν από την τεράστια έλλειψη προσωπικού.
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας τουλάχιστον 20% και επαναφορά του 13oυ και 14ου μισθού.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ και διπλασιασμό του ανθυγιεινού επιδόματος με επέκταση και στις υπόλοιπες κατηγορίες των εργαζομένων που δουλεύουν σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ενάντια στους εργολάβους
  • Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Το   Δ.Σ.