ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ – ΚΑΡΥΑ = 2-3
Γνωρίζουν και οι δύο ότι θα πάνε στα πλέι άουτ. Σε εκείνα τα ματς είναι το μυαλό τους, για τις αναμετρήσεις που θα καθορίσουν την παραμονή τους ή όχι στην κατηγορία προετοιμάζονται. Ο μεταξύ τους αγώνας στην κοινή έδρα των δύο δεν ήταν τίποτα άλλο από μια πρόβα για τα μελλούμενα. ΠΑΣ Σφακιώτες και Α.Ο. Καρυάς διασταύρωσαν τα ξίφη τους και το “τρίποντο” πήγε στην ομάδα που δείχνει να βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο. Στην Καρυά δηλαδή, που πρόσφατα έβαλε δύσκολα στους “μεγάλους” και εμφανίζει εικόνα ομάδας ικανής να πετύχει στον στόχο της παραμονής. Ο ΠΑΣ που βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ από τα αποδυτήρια, σε ένα ακόμα ματς “ξέσπασε” όταν όλα έμοιαζαν -και ήταν- τελειωμένα.
Στο 2ο λεπτό ο Γεωργάκης ανατράπηκε από τον Παππά και ο διαιτητής Γ. Ρούσσος υπέδειξε αμέσως το καθαρό πέναλτι. Ο Σταύρου που ανέλαβε να εκτελέσει ευστόχησε διαμορφώνοντας το 0-1. Με εξαίρεση το σουτ του Νταλιάρδα στο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων στο 22′, το πρώτο ημίχρονο δεν είχε άλλες αξιόλογες φάσεις και οι όποιες… αναμπουμπούλες δημιουργήθηκαν μπροστά από τους δύο τερματοφύλακες, προήλθαν από στημένες μπάλες.
Η θέληση από πλευράς ΠΑΣ για αντίδραση, δεν έγινε πράξη κι αυτό γιατί η Καρυά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Θεράπος στο 51′ εκτέλεσε κόρνερ και ο Σκέμπη με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Παππά σημειώνοντας το 0-2. Η Καρυά που δείχνει ότι οι στημένες φάσει είναι το δυνατό της σημείο, εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμα κόρνερ (στο 62′). Ο Θεράπος εκτέλεσε και πάλι και ο Παππάς αυτή την φορά με κεφαλιά πέτυχε το 0-3. Ο ΠΑΣ με τον νεαρό Σκιαδαρέση έφτασε στην μείωση του σκορ στο 75′ (1-3), ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με σουτ του Α. Λάζαρη στο 87′. Η όποια πίεση του ΠΑΣ στα τελευταία λεπτά δεν απέδωσε καρπούς και έτσι το 2-3 οδήγησε τον Α.Ο. Καρυάς στους 10 βαθμούς.
Διαιτητικό τρίο: Γ. Ρούσσος, Λάζαρης, Λογοθέτης
ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ (Β. Μάλφας): Παππάς, Σερδινιάρης, Καρύδης, Χαλκιόπουλος (71′ Ε. Λάζαρης), Βασιλάκης, Βουλγαρίδης, Σταύρακας (65′ Σταματίου), Α. Λάζαρης, Κτενάς (65′ Σκιαδαρέσης), Ζάτσε, Κάλλιας
ΚΑΡΥΑ (Σ. Θεράπος): Πέτκοφ, Καλογέρης (32′ λ.τ. Σπ. Χαλκιόπουλος), Γούλας, Κερασοβίτης, Π. Χαλκιόπουλος, Σκέμπη, Νταλιάρδας, Παππάς, Γεωργάκης (70′ Α. Βλάχος), Σταύρου, Θεράπος.