Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων

Τα συναντάμε σε κάθε μας βήμα. Κατοικούν μόνιμα σε πλατείες, είναι σταθεροί θαμώνες μαγαζιών και συχνά μας συνοδεύουν τα βράδια μέχρι το σπίτι, κυκλοφορούν στους δρόμους με κίνδυνο την ζωή τους. 

Δυστυχώς η αδιαφορία και οι ανεξέλεγκτες γέννες οδηγούν σε νέες εγκαταλείψεις με συνέπεια την αύξηση του αριθμού τους. Ο λόγος για τα αδέσποτα ζώα και την σημερινή ημέρας ευαισθητοποίησης.

Ο Δήμος μας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, εντείνει συνεχώς τις προσπάθειες του με παροχή ζωοτροφών σε εθελοντές φιλόζωους και προέδρους κοινοτήτων, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αναγκών σε σίτιση. Υλοποιούμε προγράμματα μαζικών στειρώσεων στο δημοτικό Κτηνιατρείο

Για το 2023 είναι προς υπογραφή δύο συμβάσεις:

  1. Προμήθεια ζωοτροφών ( ποσότητα τριπλάσια από την περσινή)
  2. Κτηνιατρικές πράξεις ( σημάνσεις, στειρώσεις , εμβολιασμοί ) στο Δημοτικό Κτηνιατρείο

Bρίσκεται σε εξέλιξη, από το 2022, σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο,  που αφορά έκτακτα περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν στο Δημοτικό Κτηνιατρείο.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς , να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους όπως αυτές απορρέουν από το Νόμο 4830/2021  με στόχο τη μείωση των αδέσποτων.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΥΖΩΙΑΣ

ΣΤΕΙΡΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές φιλόζωους που με την γνώση και την εμπειρία τους γίνονται αρωγοί στην προσπάθειά μας, η βοήθειά τους είναι πολύτιμη.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ