ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΔΙΑΥΛΟΣ» ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λευκάδας «ΔΙΑΥΛΟΣ» συμμετείχε σε Ημερίδα  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, με τίτλο  «ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ: Η ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων στο σχολείο», που διοργάνωσαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Γύρω στους 120 συνολικά  γονείς και εκπαιδευτικοί,  παρακολούθησαν την Ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, όπου με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Λυγιάς,  καθώς και του σύμβουλου εκπαίδευσης δασκάλων κ. Χαράλαμπου Νταλάκα, διερευνήθηκαν πλευρές του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας, πρακτικές πρόληψης στο σχολείο και την οικογένεια και παρουσιάστηκε  η Σχολική Διαμεσολάβηση ως ένας ειρηνικός τρόπος επίλυσης των σχολικών συγκρούσεων.

Ομιλήτριες από το Κέντρο Πρόληψης ήταν  η κα Γεωργάκη Μαρία- Ψυχολόγος  και η κα Ασπρογέρακα Σοφία-Κοιν.Ανθρωπολόγος M.Ed. / Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π.

Ευχαριστούμε πολύ το σχολικό σύμβουλο κ. Νταλάκα, για την πρόσκληση συνεργασίας, το Δ/ντη του 1ου Δημοτικού κ. Κώτση και το σύλλογο γονέων, για τη φιλοξενία στο σχολείο και φυσικά όλους όσους προσήλθαν και συνέβαλαν στην εξαιρετική επιτυχία της Ημερίδας.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ,

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ

Σοφία Ασπρογέρακα