tc28

Άλλο ένα γεμάτο μπασκετικό διήμερο περιμένει την Λευκάδα και τους φίλους του αθλήματος. Μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, δηλαδή τις δύο ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Ευρωλίγκα, ήρθε η σειρά του “Αυτοκράτορα” να βρεθεί στο νησί. Για όσους δεν γνωρίζουν, “Αυτοκράτορας” του Ελληνικού μπάσκετ ονομάζεται ο Άρης, που την δεκαετία του ’80 κατάφερε να βάλει το μπάσκετ στα περισσότερα σπίτια. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη στις τάξεις της απέκτησε φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα, αφού για πολλά χρόνια ήταν η πρώτη δύναμη στο Ελληνικό μπάσκετ. Τα χρόνια πέρασαν, τα πρωτεία τα πήρε η Αθήνα και ο Πειραιάς, ωστόσο ο Άρης εξακολουθεί να τραβάει τα βλέμματα. Η παρουσία του στην Λευκάδα για το ματς με αντίπαλο την Δόξα (Σάββατο 26/11, ώρα 17.00′), δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, έτσι για μία ακόμα φορά οι κερκίδες του Κλειστού θα γεμίσουν.

tc28

Η Δόξα και ο Άρης θα δώσουν την σκυτάλη στην Νίκη και τον “Ιστορικό” Πανιώνιο που θα αναμετρηθούν το μεσημέρι της Κυριακής (27/11, ώρα 15.00′) στο Κλειστό. Στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, κάθε νίκη έχει την δική της σημασία. Αν μάλιστα αυτή επιτευχθεί “στο σπίτι σου” επί ενός αντιπάλου που κινείται στα δικά σου “κυβικά”, τότε όλα είναι καλύτερα. Στόχος της λευκαδίτικης ομάδας που επιστρέφει στα επίσημα ματς μετά την διακοπή της μιας εβδομάδας, είναι το ροζ φύλλο αγώνα με αντίπαλο την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Αν γίνει πράξη η επιδίωξη του Νίκου Δουβίτσα και των αθλητριών του, τότε η ομάδα της Λευκάδας θα έχει κάνει το “τρία στα τρία”, δηλαδή τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στην έδρα της.

Τόσο η Δόξα, όσο και η Νίκη, που έχουν εναποθέσει πολλές από τις ελπίδες τους για τον κοινό στόχο της παραμονής στην αξιοποίηση της έδρας τους, θα έχουν δίπλα τους και τον “έκτο” παίκτη τους. Τον κόσμο που στηρίζει την προσπάθειά τους, τον κόσμο που έχει αντιληφθεί την αξία της παρουσίας του και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.