Με τον χειρότερο τρόπο (ήττα στην Λιβαδειά) ολοκληρώθηκε μια ιδιαίτερα δύσκολη εβδομάδα για την Δόξα, η οποία πήγε στο ντέρμπι με την ομάδα της Βοιωτίας με ελλιπή προετοιμασία. Οι απουσίες των τραυματιών Μουρατίδη, Γαρμπή, Κυρίτση και Συμεωνίδη, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση του Χίμπερτ, δημιούργησαν πρόβλημα στις προπονήσεις που βγήκε στο παρκέ του Κλειστού της Λιβαδειάς.
“Νομίζω ότι δεν ανταποκριθήκαμε στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός εκτός έδρας ντέρμπι, για το οποίο ξέραμε ότι τα δύο βασικά προαπαιτούμενα για την νίκη στο ματς αυτό ήταν η συγκέντρωση και η ενέργεια” σημείωσε ο Βαγγέλης Ζιάγκος μιλώντας στο lefkadaweb.gr και συνέχισε λέγοντας: “Δεν υπήρχε το πάθος, η ενέργεια και η διάθεση στην ατομική αμυντική μας συμπεριφορά, ενώ δεν υπήρχε και η συγκέντρωση στην ομαδική αμυντική λειτουργία. Από την άλλη πέσαμε σε έναν εξαιρετικό Γκαγκαλούδη που κατάφερνε να βρίσκει λύσεις σε κάθε προβληματισμό που προσπαθούμε να του δημιουργήσουμε με τις αμυντικές μας αποφάσεις”.
Ο κόουτς της Δόξας παραδέχτηκε ότι τα πολλά λάθη των παικτών του στο ματς (18 έναντι 6 της ΑΕΛ) ήταν “καθαρά θέμα έλλειψης συγκέντρωσης”.
Ερωτηθείς για το αν η ήττα στην Λιβαδειά αλλάζει τον στόχο της ομάδας, υπογράμμισε τα εξής: “Έχουμε πει ότι όσο έχουμε μαθηματικές ελπίδες, είναι συμβατική υποχρέωσή μας να διεκδικήσουμε έστω και την παραμικρή πιθανότητα που μπορεί να υπάρξει. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε γιατί αυτή είναι η δουλειά μας”. Για το αν φοβάτε έλλειψη κινήτρου από τους παίκτες του και σκέψεις που ίσως κάνουν ορισμένοι για… πρόωρες διακοπές ανέφερε τα ακόλουθα: “Δουλειά μας είναι να απομονώσουμε τις όποιες δεύτερες σκέψεις μπορούν να υπάρξουν στο μυαλό κάποιων. Σε όποιου το μυαλό επικρατήσει αυτή η άποψη που αναφέρατε, δυστυχώς δεν θα έχει θέση κοντά μας”.