Με τον στόχο της δεύτερης θέσης να έχει χαθεί οριστικά, η Δόξα βαδίζει προς το φινάλε της σεζόν με το βλέμμα στην τρίτη σειρά της κατάταξης, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχτεί κι αυτή προνομιούχος κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Για να φτάσει η λευκαδίτικη ομάδα στην επίτευξη αυτού που θέλει στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, ικανή και αναγκαία συνθήκη είναι η νίκη στα δύο ματς που υπολείπονται, αλλά και συνδυασμός αποτελεσμάτων σε κάποιους άλλους αγώνες. Το πρώτο από τα δικά της παιχνίδια θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στην έδρα της πρωταθλήτριας της κατηγορίας, της Καβάλας, εκεί όπου η Δόξα θα παρουσιαστεί με απουσίες εξαιτίας της τιμωρίας τριών παικτών για πειθαρχικό παράπτωμα. Σκλάβος, Αποστολίδης και Καραδολάμης με απόφαση του προπονητή Βαγγέλη Ζιάγκου δεν προπονήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή που θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Παρασκευής για την Καβάλα. “Δεν σεβάστηκαν τους κανόνες που έχω θέσει και γι’ αυτό τιμωρήθηκαν” ανέφερε ο κόουτς της Δόξας, ο οποίος μιλώντας στο lefkadaweb.gr αναφέρθηκε στον στόχο που υπάρχει για τα δύο ματς με Καβάλα και Εθνικό:
Με δεδομένο ότι ο στόχος της δεύτερης θέσης έχει χαθεί και μαθηματικά, αυτό που επιθυμούμε πλέον είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να παλεύει μέχρι το τέλος. Αυτό υπαγορεύει ο σεβασμός απέναντι σε αυτό που κάνουμε. Πρέπει να σεβαστούμε τους εαυτούς μας και την δουλειά μας”.
Ερωτηθείς για το αν οι παίκτες θα είναι συγκεντρωμένοι στα ματς αυτά ή θα έχουν αλλού το μυαλό τους εξαιτίας της απώλειας της δεύτερης θέσης, τόνισε: “Οι παίκτες είναι επαγγελματίες, σέβονται την δουλειά τους και την ομάδα τους και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν”.
Τα σενάρια για να γίνει και η τρίτη θέση προνομιούχος, σχολιάστηκαν από τον Βαγγέλη Ζιάγκο ως εξής: “Με δεδομένη την γενικότερη ρευστότητα που υπάρχει στην χώρα και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα επαγγελματικά σωματεία, κανείς δεν ξέρει τι αλλαγές μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Και για το λόγο αυτό λοιπόν, οφείλουμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε στις δύο αγωνιστικές που απομένουν. Δεν μπορεί κανείς να προδικάσει αν θα δώσει ή δεν θα δώσει κάτι η τρίτη θέση και γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και ιδαίτερο ενδιαφέρον για την κατάκτηση της τρίτης θέσης”.
Για τον αγώνα στην Καβάλα, ο κόουτς της Δόξας έκανε το ακόλουθο σχόλιο: “Η Καβάλα που δικαίως βρίσκεται στην κορυφή και είναι μια ομάδα με αρχές και κανόνες στο παιχνίδι της, προέρχεται από δύο ήττες, άρα είναι δύσκολο να κάνει και τρίτη σερί. Έχει ένα σοβαρό ρόστερ και ένα σοβαρό προπονητή αφενός και αφετέρου θα πραγματοποιήσει την φιέστα της. Κανείς δεν θέλει να κάνει φιέστα με ήττα, άρα το έργο μας θα είναι ούτως ή άλλως δύσκολο”.
Μετά τις τιμωρίες που προαναφέρθηκαν, η αποστολή της Δόξας για την Καβάλα θα αριθμεί 11 παίκτες, συμπεριλαμβανομένου σε αυτούς και τους τρεις “μικρούς” του ρόστερ (Αργυρό, Μπέσκα και Γεωργάκη).