Ξενοφών Βεργίνης : Ένας Δήμαρχος για όλους!

Του Σωτήρη Κων. Κάτσενου, Δημοσιογράφου

 Στις δημοτικές εκλογές, στις 8 του Οκτώβρη 2023, οι δημότες – πολίτες της Λευκάδας, του Καλάμου και του Καστού, αγαπητοί μου συμπολίτες, επέλεξαν ως Δήμαρχό τους, τον  Δρ. Ξενοφώντα  Βεργίνη, με το σαρωτικό μάλιστα ποσοστό του 49,39% !!!   

Επέλεξαν ένα Δήμαρχο, έντιμο, συνεπή και εργατικό. Με κοινωνικές ευαισθησίες που γνωρίζει καλά να προγραμματίζει, να οργανώνει και να υλοποιεί. Με σαφή προσανατολισμό σε αναπτυξιακά έργα και πρωτοβουλίες.

Επέλεξαν ένα Δήμαρχο, που ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις με αμεσότητα και αποφασιστικότητα.

Επέλεξαν ένα Δήμαρχο, που έχει όραμα για το αύριο της Λευκάδας μας και φροντίδα για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών – πολιτών της Λευκάδας και των νησιών της!

Επέλεξαν ένα Δήμαρχο, για να παίρνει γενναίες αποφάσεις, να διεκδικεί και στην ανάγκη να συγκρούεται με την κεντρική εξουσία, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα προς όφελος όλων των Λευκαδίων.

Επέλεξαν ένα Δήμαρχο, που μπορεί να πιέζει και ν’ απαιτεί επίμονα να λύνονται τα προβλήματα της Λευκάδας μας και να μην αρκείται στην όποια εύκολη αρνητική απάντηση από όπου κι αν προέρχεται.

Επέλεξαν ένα Δήμαρχο, με γνώσεις και εμπειρία, με προσωπικότητα και κύρος που θα εμπνέει σεβασμό.

Επέλεξαν ένα Δήμαρχο, ο οποίος όταν μας μιλάει, μας κοιτάζει στα μάτια και μας σφίγγει το χέρι με αγάπη ψυχής και πραγματικό ενδιαφέρον!

Επέλεξαν ένα Δήμαρχο, του διαλόγου, του γόνιμου διαλόγου, συνεργατικό και ενωτικό που μπορεί να πάει τη Λευκάδα μπροστά!

Επέλεξαν ένα Δήμαρχο, που δεν θα «σέρνεται» απ’ τις συντεχνίες και τα οργανωμένα παντός είδους συμφέροντα!

Επέλεξαν ένα Δήμαρχο, της συνέπειας, της συνεργασίας, της οργάνωσης και της διεύρυνσης που μπορεί να μετατρέψει το Δήμο Λευκάδας σ’ ένα όμορφο, φιλικό, ελκυστικό και ασφαλή Δήμο, όπου οι δημότες – πολίτες του θα νιώθουν περήφανοι που θα ζουν και θα εργάζονται σ’ αυτόν και οι επισκέπτες του θα φεύγουν απ’ τη Λευκάδα με τις καλύτερες αναμνήσεις τους!   

Επέλεξαν ένα Δήμαρχο, που θα μας αντιμετωπίζει όλους και όλες ισάξια!

Επέλεξαν ένα Δήμο, ανοιχτό στην κοινωνία, ένα Δήμο για όλους, γεμάτο φως κι όχι για λίγους με κλειστές πόρτες και αδιαφανείς διαδικασίες απ’ ευθείας αναθέσεων!

Επέλεξαν, ο Δήμος Λευκάδας, να μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για όλη την περιφέρεια. Αξίζει η Λευκάδα μας και τα νησιά της ένα καλύτερο μέλλον!

Εμπιστεύθηκαν, ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα που προεκλογικά παρουσίασε.

Εκτίμησαν, το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού που επέδειξε ο ίδιος και ο συνδυασμός του «Λευκάδα μπορείς» κατά την προεκλογική περίοδο, όπως επίσης τη συναίνεση και την ενθάρρυνση για συνεργασία και συμμετοχή όλων στην διαδικασία λήψης αποφάσεων!

Το εμφατικό 49,39% ποσοστό της Λευκαδίτικης κοινωνίας, ψήφισε στις εκλογές στις 8 του Οκτώβρη κι επέλεξε τον δημοτικό συνδυασμό «Λευκάδα μπορείς» και τον επικεφαλής του συνδυασμού, Δρ. Ξενοφώντα Βεργίνη, για Δήμαρχο Λευκάδας τα επόμενα πέντε (5) χρόνια (2023 – 2028). Κι επιθυμεί, διακαώς, αγαπητοί μου συμπολίτες, μια Λευκάδα ανοιχτή και δημιουργική που θα δίνει ίσες ευκαιρίες για όλους, και θα σέβεται τους δημότες – πολίτες της!

ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

Υ.Γ. 1ο Αγαπητοί μου, το Σάββατο 23 του Δεκέμβρη  2023, στις 13.00 μ. μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου, στο Δημαρχείο Λευκάδας, ο Δρ. Ξενοφών Βεργίνης, ορκίζεται ενώπιον όλης της Λευκαδίτικης κοινωνίας, των κοινωνιών του Καλάμου και του Καστού, αλλά και των φίλων της Λευκάδας! Ας του ευχηθούμε καλή και δημιουργική θητεία κι ας τον στηρίξουμε, όλες και όλοι μας, για μια άλλη Λευκάδα! Μια Λευκάδα, διαφορετική, ανθρώπινη και ευημερούσα! Μια Λευκάδα που της αξίζει ένα καλύτερο αύριο! Στο χέρι μας είναι! Η Λευκάδα μπορεί, η Λευκάδα μπορεί να πάει μπροστά, η Λευκάδα μπορεί να βρει το δρόμο της και να προκόψει!!!

Υ.Γ. 2ο  Αγαπητοί μου συμπολίτες, ο δρόμος που ξεκινάει το Σάββατο 23 του Δεκέμβρη 2023, για τη νέα Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δρ. Ξενοφώντα Βεργίνη, δεν είναι «στρωμένος με ροδοπέταλα!». Όμως, στην πορεία αυτή δεν περισσεύει κανείς! Για να φτάσει με επιτυχία στον προορισμό της η νέα Δημοτική Αρχή, είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας! Αυτή μας η συμμετοχή, εκλεκτοί μου συμπολίτες, χρειάζεται, όχι για πολιτικά κι ατομικά οφέλη, αλλά για να παραχθεί έργο που θα ωφελήσει τον Δήμο, τους νέους και γενικά όλους του δημότες πολίτες του νομού μας και τους επισκέπτες του!         

Υ.Γ. 3ο Αγαπητοί μου συμπατριώτες, μόνο οι ενωμένες κοινωνίες προοδεύουν και πάνε μπροστά!!!

Χαρούμενες γιορτές, αγαπητοί μου αναγνώστες! Μέσα απ’ την καρδιά μου σας εύχομαι ένα ευτυχισμένο 2024, γεμάτο υγεία, αισιοδοξία, έμπνευση, δημιουργικότητα και πολλά – πολλά χαμόγελα!!!