Δεν προλάβαμε να πούμε πως ολοκληρώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με τον Θανάση Καββαδά υποψήφιο βουλευτή Λευκάδας, φαίνεται πως κάποιοι δεν μπόρεσαν να καταπιούν αυτό το χάπι του να μην είναι υποψήφιοι και έβαλαν μπροστά τα γνωστά όργανα να φτιάξουν κλίμα. Ως γνωστόν αυτά όπου φυσάει ο προεκλογικός άνεμος πάνε, αφού όπου μπορούν όλο και κάτι τσιμπάνε….

Έτσι λοιπόν άλλο ένα γκάλοπ θέλει να είδε το φως της δημοσιότητας και μάλιστα βγάζει από πλευράς ΝΔ τον Ξενοφώντα Βεργίνη πολύ μπροστά από τους άλλους με δεύτερο τον Θανάση Καββαδά.

Αν αληθεύουν τα όσα μαθαίνουμε για τον εντολοδόχο του γκάλοπ τίθεται το ερώτημα ποιος ο λόγος να δοθεί παραγγελία για γκαλόπ την στιγμή που ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ξεκάθαρος για τα πρόσωπα που θα μπουν μπροστά στα ψηφοδέλτια.

Ζήτησε να στηρίξουν όλοι, παλιά και νέα στελέχη του κόμματος τον υποψήφιο βουλευτή. Αλλά όχι μόνο αυτό δεν συμβαίνει, αντιθέτως με υπόγειες κινήσεις προσπαθούν κάποιοι να υπονομεύσουν τον υποψήφιο βουλευτή. Γνωστό φαινόμενο μέσα στην ΝΔ Λευκάδας αφού σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και στις τελευταίες εκλογές, αυτή την τακτική ακολούθησαν. Δυστυχώς αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως κάποια παλιά στελέχη της ΝΔ δεν είναι διατεθειμένα να δώσουν χώρο σε νέα πρόσωπα, ώστε να απαλλαγεί το κόμμα από μια κατεστημένη κατάσταση, πολιτικές και βαρίδια του παρελθόντος. Αντιθέτως με τις κινήσεις τους επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν όλους όσοι γυρίζουν τις πλάτες στα κόμματα και στην πολιτική γενικότερα.

Όσο για την εγκυρότητα των οποιονδήποτε γκάλοπ που διεξάγονται προεκλογικά, πέρα από συγκεκριμένες περιπτώσεις που δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί η εγκυρότητά τους, ισχύει ο γνωστός κανόνας: Πες μου ποιος την έκανε την «παραγγελιά» να σου πω το αποτέλεσμα….

Σχετικά τώρα με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το μικρό προβάδισμα που έχει, μένει να δούμε αν όντως η στήριξη που θέλει να απολαμβάνει από κόμμα και Λευκαδίτες ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή αν πρόκειται για άλλο ένα πιάτο που «σερβίρει» η προεκλογική εταιρεία Ο.Ε.