Με ονειρεμένη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Νίκη πρόσθεσε ένα ακόμη δίποντο στην συλλογή της και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα πείσμωσαν με αυτά που συνέβησαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και πιάνοντας εξαιρετική απόδοση σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, πήραν αυτό που ήθελαν μέσα στην έδρα της Πυλαίας.
Η Νίκη ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, έδωσε στο ματς τον δικό της ρυθμό, ωστόσο “πληγώθηκε” από την αστοχία σε κάποια ελεύθερα σουτ. Παρ’ όλα αυτά το 12-17 στο 10′ έδωσε την δύναμη για την συνέχεια του παιχνιδιού. Και ενώ όλα πήγαιναν όπως τα είχε σχεδιάσει το τεχνικό τιμ της ομάδας, ο τραυματισμός της Νικολέτας Μπαλλά (υπέστη βαρύ διάστρεμμα), “πήρε” το μυαλό των αθλητριών από το ματς, με αποτέλεσμα η γηπεδούχος ομάδα να βρει τον τρόπο να προσπεράσει και να πάει στο ημίχρονο με το σκορ υπέρ της (30-28).
Στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν. Οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα συγκεντρώθηκαν στον στόχο τους και παίζοντας με πολύ πάθος “έτρωγαν” σίδερα στην άμυνα, ενώ η ενέργεια αυτή τους έδωσε την ορμή και στο εκτελεστικό κομμάτι, που οδήγησε στους 49 πόντους από το 20′ έως και το 40′.
Μοσχοπούλου, Χαιριστανίδου και Κανταρά πέτυχαν 23, 22 και 14 πόντους αντίστοιχα και ήταν αυτές που με τον επιθετικό τους οίστρο κατέστρεψαν τα όποια σχέδια των γηπεδούχων για την έκπληξη.
Στόχος πλέον της Νίκης είναι η απόκτηση του ροζ φύλλου αγώνα στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε μια αναμέτρηση που χρειάζεται και αυτή την δέουσα προσοχή, αφού κανένας αντίπαλος δεν πρόκειται να πετάξει… λευκή πετσέτα αν δεν πιεστεί.
Δεκάλεπτα: 12-17, 30-28, 44-54, 60-77
Διαιτητές: Καλέσης-Χατζηχαρίσης
ΠΥΛΑΙΑ (Δεμερτζής): Στάνη 7, Λίτσιου 8(1), Ντάμπη 21, Λάλου 12, Αγαθαγγελίδου 12(1), Καζαντζή, Κουλακιώτη, Σταματέλου.
ΝΙΚΗ (Δουβίτσας-Βαφιάς): Χαιριστανίδου 22, Αργυρού 2, Τζίμπο, Κανταρά 14(1), Μπαλλά, Ψυχογυιού 8(2), Μοσχοπούλου 23(2), Κρητικού 8(2), Σταματέλου, Δελαπόρτα, Λογοθέτη, Βουκελάτου.