Με νίκη ξεκίνησε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Α2 η ομάδα γυναικών της Νίκης, η οποία έκαμψε την αντίσταση της Ολύμπιας Λάρισας με σκορ 65-57. Οι δύο ομάδες που αναμετρήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Κλειστό της πόλης λογίζονται στα φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα, επομένως η νίκη της λευκαδίτικης ομάδας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Με εξαίρεση την πρώτη περίοδο όπου η Ολύμπια πήρε το προβάδισμα, στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης η Νίκη ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι στο σκορ. Η εικόνα του ματς ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώρια για σκέψεις ανατροπής από την ομάδα της Λάρισας, καθώς η Νίκη εύκολα ή δύσκολα έβρισκε το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, αφού οι παίκτριες της και κυρίως οι έμπειρες, λειτούργησαν πολύ καλά στο επιθετικό κομμάτι. Αμυντικά, η Νίκη δεν έπιασε μεγάλη απόδοση, κάτι που αποδείχτηκε και από την απόδοση της Χαβαλέ και της Κυριστάκα που βρήκαν τις λύσεις που έψαχναν.

nikh-ol2
Η Νίκη παρατάχτηκε με τις Κανταρά, Ψυχογυιού, Αργυρού, Μοσχοπούλου και Χαιριστανίδου. Το 0-6 στο ξεκίνημα εξαιτίας της νευρικότητας από πλευράς Νίκης, σε διάστημα 4 λεπτών έγινε 12-7 (στο 7.25”). Ακολούθησε νέο σερί για την Ολύμπια (0-9) που διαμόρφωσε το 12-16 (σκορ πρώτου δεκαλέπτου). Το τρίποντο της Μοσχοπούλου στο 12′ έδωσε το προβάδισμα στη Νίκη (19-18), το οποίο η γηπεδούχος διατήρησε σε όλη την διάρκεια της υπόλοιπης αναμέτρησης. Με τις Χαιριστανίδου και Μοσχοπούλου να σέρνουν τον χορό στο σκοράρισμα, η διαφορά στην λήξη του ημιχρόνου έφτασε στους 9 πόντους (34-25 στο 20′).

nikh-ol 3
Η άμυνα ζώνης από την πλευρά της Ολύμπιας, αλλά και τα τρίποντα των Χαβαλέ και Κυριστάκα έφεραν το 38-36 στο 27.40”, ωστόσο η Νίκη με τρίποντο της Κρητικού στο 29′ (43-38) και δύο βολές της Χαιριστανίδου βρέθηκε στο 30′ να προηγείται με 7 πόντους (45-38). Στην τέταρτη περίοδο οι παίκτριες της Νίκης έδειξαν να χάνουν την ψυχραιμία τους απέναντι στην ζώνη των φιλοξενούμενων, ωστόσο η Ψυχογυιού δεν “κόλλησε” και με 11 πόντους μεταξύ 30′ και 40′, έσβησε τα όποια όνειρα της ομάδας της Λάρισας για ανατροπή. Η αποβολή της Κανταρά (με 5ο φάουλ) στο 36′ δυσκόλεψε κάπως τα σχέδια του Ν. Δουβίτσα στα τελευταία λεπτά, ακολούθησε όμως η αποβολή της Κουτσουνούρη (επίσης με 5ο φάουλ στο 37.20”) που ήταν “στόχος” της Νίκης από το ξεκίνημα, έτσι δεν άλλαξαν και πολύ οι ισορροπίες και η ομάδα της Λευκάδας έφτασε στο +8 (65-57) που διαμορφώθηκε σε νεκρό χρόνο με δύο βολές της Χαβαλέ. Χαιριστανίδου, Ψυχογυιού και Μοσχοπούλου επιθετικά ήταν όλα τα… λεφτά, ενώ από πλευράς Ολύμπιας, η Χαβαλέ με τους πόντους που σημείωσε απέτρεψε την διψήφια διαφορά πόντων.
Δεκάλεπτα: 12-16, 34-25, 45-38, 65-57
Διαιτητές: Πετρόπουλος Β.-Μακρόπουλος
ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Δουβίτσας-Βαφιάς): Χαιριστανίδου 18, Αργυρού 2, Τζίμπο, Κανταρά 7, Μπαλλά, Κρητικού 3(1), Ψυχογυιού 18(1), Καββαδία, Μοσχοπούλου 17(2).
ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ(Λιάκος): Κυριστάκα 11(1), Καψοκόλη 2, Σουλιώτη 2, Σπυροπούλου 7(1), Χαβαλέ 22(2), Σκαρλη, Κουτσουνούρη 13(1), Καλλίδη, Ντριστέλλα.