Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη (24-25-26/1/2021) πραγματοποιήθηκαν οι εσωκομματικές διαδικασίες της Οργάνωσης  Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενόψει και της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του Απριλίου.

Την Κυριακή έγινε διαδικτυακά η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπαλάφας και τα μέλη του Οργανωτικού Ελένη Συμεωνίδου και Σοφία Πανδή.

Την Τρίτη ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής,

η οποία με απόφαση της Συνδιάσκεψης είναι 15μελής και απαρτίζεται (με αλφαβητική σειρά) από τις/τους :

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΓΥΡΗ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

ΝΙΚΗ ΑΡΜΑΤΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΛΗΓΟΡΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΜΠΕΛΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΗΤΣΟΥΡΑ-ΚΑΖΟΛΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΡΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΕΡΒΟΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ

ΜΑΥΡΕΤΑ (ΤΕΤΑ) ΣΤΑΥΡΑΚΑ

Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Λευκάδας συγκροτήθηκε σε σώμα την Τετάρτη ως εξής:

Συντονιστής Ν. Ε. : Χρήστος Γληγόρης (ΟΜΟΦΩΝΑ)

Αναπληρωτής Συντονιστής Ν. Ε. : Κώστας Σέρβος (ΟΜΟΦΩΝΑ)

Επίσης εκλέχτηκαν (ΟΜΟΦΩΝΑ) οι Σπύρος Ζαμπέλης, Αγγελική Μπούρα και Σπύρος Πολίτης που μαζί με το Συντονιστή και τον Αναπληρωτή Συντονιστή συγκροτούν το 5μελές Συντονιστικό της Ν. Ε.

Στο αποτέλεσμα, που καταγράφει ανανέωση της Ν. Ε. κατά 60%, όχι μόνο δεν απαιτήθηκε η εφαρμογή ποσοστώσεων φύλλου και νέων μελών για την εκπροσώπηση αλλά αντίθετα ξεπεράστηκαν κατά πολύ τα όρια που είχαν τεθεί.

Συνεχίζουμε, πιο έντονα πλέον, την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στα νησιά μας. Εργαζόμαστε για τη συσπείρωση ανθρώπων με διαφορετικές παραδόσεις, αριστερών, σοσιαλιστών, αγωνιστών και αγωνιστριών του κομμουνιστικού, του οικολογικού και του φεμινιστικού κινήματος, προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών του κέντρου, όλων όσων υπερασπίζονται ατομικά, κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Ανοίγουμε διάλογο με την κοινωνία, με τους πολίτες που παρακολουθούν και στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τον κόσμο της εργασίας και τα κινήματα.

Ξεκινάμε και τοπικά την πολιτική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με στόχο τη συγκρότηση ενός σύγχρονου μαζικού αριστερού – προοδευτικού κόμματος που θα εκφράζει τη μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία του λαού μας για την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση.

Παλεύουμε την αντικοινωνική και αντιδημοκρατική πολιτική Μητσοτάκη, που από σκληρά νεοφιλελεύθερη μετατρέπεται γρήγορα σε αυταρχική και ακραία δεξιά.  Είμαστε απέναντι στους τοπικούς εκπροσώπους της, σε όλους όσοι από θεσμικές θέσεις και με το αζημίωτο, έχουν (φανερά ή καλυμμένα) υιοθετήσει και στηρίζουν αυτή την καταστροφική για τη χώρα πολιτική.

Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους δημοκράτες, τους προοδευτικούς πολίτες των νησιών μας, να δώσουν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τη μάχη για την ανάταξη της ελληνικής κοινωνίας, την ανάκαμψη της οικονομίας, την επαναφορά της κοινωνικής συνοχής.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

29/1/2021