Τιμώντας τον προστάτη των ναυτικών, Άγιο Νικόλαο, οργανώσαμε στις 03/12/2023 τον αντίστοιχο αγώνα Ανοικτής θάλασσας «Αι Νικόλας 2023» με συμμετοχή 12 σκαφών Ανοικτής. 1η και 3η θέση για τα καταμετρημένα σκάφη του Ομίλου, Ωκυρόη ΙΙ με κυβερνήτη τον Πάνο Δαμιανή και JUNGLE με κυβερνήτη τον Κώστα Δαμιανή, 2η θέση για το σκάφος του Ομίλου της Ιθάκης ΚΑΛΥΠΣΩ με κυβερνήτη τον Μιχάλη Λιβάνη.

Επίσης με επιτυχία ολοκληρώθηκε o Διασυλλογικός Αγώνας Ιστιοπλοΐας τριγώνου «ΝΗΡΙΚΟΣ» στις κατηγορίες Optimist & Ilca 4 που διοργάνωσε ο Όμιλος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στις 16 & 17/12/23.

Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στη Λευκάδα, 6 Ομίλους της περιφέρειας μας:

ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΝΑΥΤΙΚΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΡΕΒΕΖΗΣ.

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 52 σκάφη (40 Οptimist και 12 ILCA 4).

Οι δυνατοί άνεμοι που επικράτησαν και τις δύο ημέρες, δεν στάθηκαν ικανές να εμποδίσουν τους μικρούς ιστιοπλόους, να μας χαρίσουν ένα μοναδικό θέαμα, έξω από το Λιμάνι της Λυγιάς.

Το Σαββατοκύριακο των αγώνων βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου εκπρόσωποι της Μ.Κ.Ο. HEALTHY SEAS, της οποίας αποστολή είναι ο καθαρισμός των θαλασσών από εγκαταλελειμμένα δίχτυα που ευθύνονται για τον άσκοπο θάνατο των θαλάσσιων ζώων, με στόχο τη βιωσιμότητα, τόσο από περιβαλλοντική όσο και από οικονομική άποψη. Στο διήμερο πριν και μετά τους αγώνες παρουσίασαν τις δράσεις τους και οργάνωσαν διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών για την θαλάσσια ρύπανση.

Ευχαριστούμε:

Τον κύριο Βακατσά Στέργιο, Πρόεδρο Επιτροπής Αγώνα και κο Λιβάνη Μιχάλη πρόεδρο της επιτροπής ενστάσεων για την διάθεση του σκάφους της επιτροπής, τον κύριο Γιαννουλάτο Βαγγέλη, για την πολύτιμη βοήθεια του στη Γραμματεία του Αγώνα, τον Αλέξανδρο Γκαμπριλί και τη Λούση για την βοήθειά τους στη θάλασσα.

Και φυσικά τους χορηγούς μας 

ONE DESIGN SPECIALISTS, SAILAND YACHT SERVISES, SAILING AND MORE, KATOPODIS YACHTING, KAVAS YACHTING, ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, NIRIKOS HOTEL, LEFKAS HOTEL, ΦΡΥΝΗ ΣΤΟ ΜΩΛΟ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΑΡΓΥΡΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ & ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΟΑΣΗ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς των αθλητών μας και τους φίλους του Ομίλου που στάθηκαν στο πλευρό μας, βοηθώντας ώστε να έχουμε έναν άρτιο αγώνα.

Τέλος πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές των Ομίλων που συμμετείχαν και με την παρουσία τους κρατάνε ψηλά το άθλημα της Ιστιοπλοΐας στην Περιφέρεια μας.

Ραντεβού το νέο έτος με περισσότερες και μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Με εκτίμηση,

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ