Η Μπριζίτ Μπαρντό, το διασημότερο εν ζωή πρώην σύμβολο του σέξ έγινε 80 χρονών. Σε ένα ντοκυμαντέρ που έπαιξε η γαλλική τηλεόραση με αφορμή τα γενέθλιά της (28 Σεπτεμβρίου) ,  αναδείχθηκε η πορεία της στο χρόνο αλλά και το ανήλεον του χρόνου. Η Μπριζίτ Μπαρντό, γνωστή και ως Μπεμπέ (BrigitteBardot, BB) γεννήθηκε σε μια μεγαλοαστική οικογένεια και ήταν μάλλον το ασχημόπαπο απο τις δύο αδελφούλες. Πολύ μικρή εισέπραξε την αυστηρότητα των κανόνων του σπιτιού, όταν έσπασε με την αδελφή της ένα βάζο και οι γονείς τους επέβαλαν στα κορίτσια να τους απευθύνονται μόνο στον πληθυντικό.
Βιώνοντας την αυστηρότητα του οικογενειακού περιβάλλοντος και όντας μειωμένης απόδοσης στο σχολείο, η Μπριζίτ στράφηκε στο χορό όπου άρχισε να εξελίσσεται σαν μπαλαρίνα. Στα 16 της χρόνια γνώρισε τον 21χρονο Ροζέ Βαντίμ, που υπήρξε ο πρώτος της έρωτας.
Οι γονείς της ήταν αντίθετοι με αυτή τη σχέση κι έτσι η Μπριζίτ περίμενε μέχρι τα 18 για να μπορέσει να παντρευτεί τον έρωτα της ζωής της. Εκείνος την έβγαλε στον κινηματογράφο με την κλασική ταινία «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα»(1957).
Η συνέχεια με τους άντρες υπήρξε καταιγιστική καθώς η Μπεμπέ ερωτευόταν τον ένα μετά τον άλλο τους στάρς του Ευρωπαϊκού καλλιτεχνικού στερεώματος και τζετ σετ, γράφοντας πρωτοσέλιδα στον γαλλικό τύπο. Ο γάμος της με τον ηθοποιό Ζάκ Σαριέ της έδωσε ένα γιό, τον οποίο απεμπόλησε μαζί με τον πατέρα του.
Η Μπριζίτ στο ντοκυμαντέρ παραδέχθηκε ότι ποτέ δεν μπόρεσε να εκτιμήσει τη μητρότητα και γι αυτό δεν διατηρεί μέχρι σήμερα σχέσεις με το μοναχογιό της Νικολά. Ωστόσο, προσέφερε τα αισθήματα και τους αγώνες της στον αγώνα για την προστασία των ζώων. Οι Γάλλοι βρήκαν υποκριτική της συμπεριφορά της και δεν χάνουν ακόμη την ευκαιρία να την κατακρίνουν στον τύπο.
Η Μπριζίτ εγκατέλειψε το σινεμά στα 39 της χρόνια καθώς δεν άντεχε να βλέπει τον εαυτό της στο εκράν, όπως ομολόγησε στο συνομιλητή της.
Βέβαια, στην συνέντευξη η Μπριζίτ συμφιλιωμένη με τη φθορά του χρόνου και την εικόνα της ως γερασμένης ντίβας υπήρξε αποκαλυπτική για τα όσα την πλήγωσαν. Δεν απολογήθηκε όμως σε όσους εκείνη πλήγωσε.
Η Μπριζίτ πέρασε τη ζωή της στο Σεν Τροπέζ στην υπέροχη βίλα της, κρυβόμενη απο τα φλάς των παπαράτσι. Μια ζωή που σήμερα εξισώνεται με τις ζωές των ανωνύμων γυναικών που ξετυλίχθηκαν απλά χωρίς συγκινήσεις.
Βλέποντας το ντοκυμαντέρ αναρρωτιέμαι αν άξιζε για τη Μπεμπέ όλη αυτή η διαδρομή της στάρ και των φώτων για να καταλήξει τελικά μόνη (βεβαίως έχει σύζυγο τον Μπερνάρ Ντ’ Ορμάλ) , αποξενωμένη απο τον ίδιο τον καρπό της κοιλίας της!

Εκ της Διευθύνσεως: Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη είναι διεθνούς βεληνεκούς συγγραφέας και δημοσιογράφος