Το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας σας προσκαλεί σε μια  βραδιά μουσικής, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 7.00 μ.μ. Η αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου θα φιλοξενήσει τη Φιλαρμονική Κολεκτίβα, παρουσιάζοντας το έργο για μπάντα πνευστών “ Ο Αλή Μπαμπά και οι 40 κλέφτες” , του καταξιωμένου Ιταλού συνθέτη  Angelo Sarmani (1965-2022).

Η Φιλαρμονική Κολεκτίβα είναι μια ορχήστρα πνευστών που δημιουργήθηκε από μουσικούς που διαμένουν στην Άρτα. Η αγάπη τους για τη μουσική και τον ήχο της μπάντας , η αυτοοργάνωση , είναι οι βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία της.

Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε άλλη μια εξαιρετική μουσική παράσταση από μια εξαιρετική ορχήστρα σ΄  ένα μουσικό ταξίδι από τον ήχο της Ανατολής μέχρι αυτό του swing  και της τζάζ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του σχολείου μας στο youtube και ο σχετικός σύνδεσμος θα είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του σχολείου.

gym-mous-lefkad.lef.sch.gr

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Διευθυντής

Νικόλαος Κονιδάρης

Για τη Φιλαρμονική Κολεκτίβα:

Η Φιλαρμονική Κολεκτίβα είναι η ορχήστρα πνευστών που δημιουργήθηκε από μουσικούς που διαμένουν στην Άρτα, την Άνοιξη του 2022. Έκτοτε, η αγάπη για τη μουσική και τον ήχο της μπάντας, η αυτοοργάνωση και η απουσία ιεραρχικής δομής  μεταξύ των μελών της είναι οι βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία της. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόβα του συνόλου αποτελεί, εκτός από τόπο μουσικής συνάντησης και δοκιμής, και ένα είδος  «συνέλευσης» όπου και λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις που αφορούν στην ορχήστρα.

Από το 2023 η Φιλαρμονική Κολεκτίβα ετοίμασε και παρουσιάζει το μουσικό παραμύθι του Angelo Sormani «Ο Αλή Μπαμπά και οι 40 κλέφτες», στο οποίο συμπράττουν 16 μουσικοί και μία αφηγήτρια.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο καταξιωμένος Ιταλός συνθέτης Angelo Sormani ( 1965-2022) στο έργο του για μπάντα πνευστών και αφηγητή « Ο Αλή Μπαμπά και οι 40 κλέφτες» συνδυάζει άψογα την αφήγηση του κλασικού πέρσικου παραμυθιού με την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε  ο ίδιος ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι από τον ήχο της Ανατολής μέχρι αυτόν του swing και της τζαζ, στο οποίο θίγεται, μέσα από την πλοκή του κειμένου, το ζήτημα της φιλαργυρίας και των δεινών που αυτή επιφέρει στον άνθρωπο.

Το έργο διαρκεί, περίπου, 1 ώρα και 10 λεπτά και απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Δείγμα της παράστασης μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω σύνδεσμο :

https://www.youtube.com/watch?v=yLVxhbGNEn8

Συμμετέχουν:

Φλάουτα: Βασιλική Σαραντάρη, Άννα Χλωρού

Κλαρινέτα:  Κατερίνα Πανδή, Ανδρέας Σκιαδάς

Σαξόφωνο άλτο: Άγγελος Κατσάνος

Τρομπέτες: Σπύρος Κρητικός, Ζακελίνα Μερκούρη

Τρομπόνια: Πέτρος Αυλωνίτης, Μιχάλης Καραμιχάλης

Βαρύτονο: Αδριανός Θεοδωρίδης

Τούμπα: Χρήστος Μπαλαούρας

Κοντραμπάσο: Σάκης Μουχταρίδης

Κρουστά: Πάνος Θωίδης, Σπύρος Μερκούρης, Μάρκος Μερκούρης

Αφήγηση: Λαυρία- Μαρία Λάκκα

Μετάφραση κειμένου: Σάκης Μουχταρίδης

Μουσική διεύθυνση: Έκτορας Μερκούρης