Η νίκη επί του Ψυχικού έχει ξεχαστεί και όλοι στην Δόξα είναι έτοιμοι για το ταξίδι στην Λιβαδειά. Η φιλοσοφία για το ματς κόντρα στην ΑΕΛ δεν αλλάζει, καθώς ο Βαγγέλης Ζιάγκος επιμένει να τονίζει στους αθλητές του ότι “κάθε ματς διαφέρει από το προηγούμενο και το επόμενο και κάθε ένα έχει ξεχωριστή βαρύτητα από τα υπόλοιπα”. Ο κόουτς της Δόξας που ζητάει συγκέντρωση στον μέγιστο βαθμό, σημειώνει ότι “δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση” ιδιαίτερα από την στιγμή που “οι διαφορές δυναμικότητας ανάμεσα στις ομάδες δεν είναι μεγάλες”.
Η Δόξα που βρίσκεται σε ανοδική πορεία τις τελευταίες αγωνιστικές, κάτι που φυσικά ισχύει και για την ομάδα του Νίκου Οικονόμου, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Ζιάγκο “όσο βρίσκει τα πατήματά της και αποκτά μια μπασκετική προσωπικότητα στο πρωτάθλημα, αφενός αποκτά ένα χαμένο σεβασμό και αφετέρου δημιουργεί ένα επιπλέον κίνητρο στον αντίπαλό της να κερδίσει μια ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση”. Σοβαρότητα και σωστή διαχείριση είναι τα δύο ζητούμενα σε μια χρονική στιγμή όπου η Δόξα πρώτα βλέπει τον εαυτό της, αφού θέλει το απόλυτο για να έχει ελπίδες και μετά στρέφει το μυαλό της στα ματς των άλλων διεκδικητών της δεύτερης θέσης.
Το ματς αυτό που είναι το πρώτο από τα δύο σερί εκτός έδρας που θα δώσει η Δόξα, θα γίνει το Σάββατο (7/3, ώρα 17.00′) στην Λιβαδειά. Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Σκούτας, Θεοδωρόπουλος και Ραχιώτης. Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στο οποίο ξεχωρίζει το ματς Ψυχικό-Λαύριο, έχει ως εξής:
18η αγωνιστική, Σάββατο 7 Μαρτίου, ώρα 17.00′
Τρίπολης 16.00 Αρκαδικός-ΟΦΗ
Παντελίδης-Αποστολίδης-Παυλόπουλος (Γιοχαλής)
Ιβανώφειο (κθ) 17.00 Ηρακλής-Ερμής Λαγκαδά
Δεσλής-Τσιαπλής-Λόρτος (Κυμιατζής)
Μετς Α 17.00 Παγκράτι-Αετός
Καλδίρης-Διμπινούδης-Κάρδαρης (Πολιτόπουλος)
Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Λαύριο
Ψαριανός-Θεονάς-Καλογερόπουλος Λ (Σταύρου)
Λιβαδειάς 17.00 Λιβαδειά-Δόξα Λευκάδας
Σκούτας-Θεοδωρόπουλος-Ραχιώτης (Βασιλείου)
Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Φίλιππος Βέροιας
Παφίλης-Παπαγερίδης-Θεοδώρου (Ασλανίδης)
Εθνικό – Ηλυσιακός = 20-0 ά.α.