ΔΟΞΑ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ = 91-66
Αποστολή εξετελέσθη για την Δόξα, η οποία έπραξε το καθήκον της με αντίπαλο τον ουραγό Ερμή Λαγκαδά. Με εξαίρεση την πρώτη περίοδο όπου ο Ερμής αντιστάθηκε, η ομάδα της Λευκάδας δεν δυσκολεύτηκε και έφτασε στο πιο άνετο εντός έδρας δίποντο της σεζόν. Με παίκτες που σε καμία περίπτωση δεν υποτίμησαν τον αντίπαλό τους και που σεβάστηκαν με το παραπάνω όλους όσους βρέθηκαν στην κερκίδα παρουσιάζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, η Δόξα πήρε το τέταρτο κατά σειρά ροζ φύλλο και ανέβηκε στους 37 βαθμούς, έναν πίσω από τον Αρκαδικό και πλέον έναν πάνω από το Λαύριο, γεγονός που της επιτρέπει να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον όσον αφορά την επίτευξη του στόχου.
Η Δόξα που παρατάχτηκε χωρίς τους τραυματίες Κυρίτση, Αναγνωστόπουλο και Γαρμπή, με καλάθι του Σκλάβου προηγήθηκε με 11-6, οι φιλοξενούμενοι όμως στο 9′ πήραν το προβάδισμα με 13-16. Ο Μάρτζος που και σε αυτό το ματς ήταν πολύ καλός, φτάνοντας τους 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, έδωσε το προβάδισμα με 19-16, ενώ με την λήξη ο Αργυρός ευστόχησε σε τρίποντο και σημείωσε το 22-18 (10′). Ο επιθετικός πλουραλισμός στο δεύτερο δεκάλεπτο, με έξι παίκτες της Δόξας να σημειώνουν καλάθι, αλλά και οι καλές άμυνες έφεραν το επιμέρους 27-15 που επέτρεψε στην Δόξα να “ανοίξει” την υπέρ της διαφορά, η οποία στην λήξη του ημιχρόνου ήταν στο +16 (49-33).
Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε τυπική διαδικασία, με την Δόξα να συντηρεί διαφορές μεταξύ 15 και 23 πόντων. Στην λήξη της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 71-50, ενώ στα τελευταία λεπτά του ματς η διαφορά έφτασε και τους 27 πόντους (91-64 στο 39′). Το τελικό 91-66 ήταν απόρροια “της σοβαρότητας και της εγρήγορσης στην οποία βρίσκονταν η ομάδα καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε και του επαγγελματισμού με τον οποίο αντιμετώπισαν το παιχνίδι” όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Ζιάγκος, ο οποίος τόνισε και τα εξής: “Οι παίκτες μου δεν υποτίμησαν σε καμία χρονική στιγμή τον αντίπαλο. Κρατάω και το γεγονός ότι η ομάδα λειτούργησε σε άμυνα και επίθεση πάνω στις αρχές και την φιλοσοφία της έχοντας δύο σημαντικές απουσίες όπως αυτές του Κυρίτση και του Αναγνωστόπουλου”.
Πρώτος σκόρερ της Δόξας αναδείχτηκε ο Μάρτζος με 19 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά, σε ένα ματς που θα θυμούνται για καιρό οι 17χρονοι Αργυρός και Μπέσκας που πέτυχαν τους πρώτους τους πόντους στην Α2 (και οι δύο σημείωσαν από ένα τρίποντο) και καταχειροκροτήθηκαν από τον φίλαθλο κόσμο.
Διαιτητές: Τσούνας-Καρακάσης-Σοφιανόπουλος
Δεκάλεπτα: 22-18, 49-33, 71-50, 91-66
ΔΟΞΑ (Ζιάγκος): Κυριακόπουλος 7 (1), Μάρτζος 19 (4/4 διπ., 3/5 τριπ.), Αργυρός 3 (1), Μουρατίδης 14 (1), Αποστολίδης 8, Καραδολάμης 12 (2), Συμεωνίδης 3, Σκλάβος 15, Μπέσκας 3 (1), Βαγενάς 7 (1), Γεωργάκης.
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Μύθου): Καϊκλής 3 (1), Ελευθεριάδης, Σαντσόλι 2, Ακεψιμαΐδης 10, Βενετίδης 2, Παρίτσης 9, Μπένας 3, Νότης, Σαμαράς 8 (2), Καλογιαννίδης 4, Μανούσος 20, Πιλκούδης 5.