Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23/05/2015 στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας οι 5οι Ιόνιοι Αγώνες σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Το γήπεδο γέμισε με μικρούς και μεγάλους αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου και του Φίλανδρου οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κάνοντας γονείς και προπονητές περήφανους για άλλη μια φορά. Στους αγώνες παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου ο αντιδήμαρχος Θ. Περδικάρης, ο υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Σπύρος Πολίτης καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Γ. Γεωργάκης.

Ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου κος Σπύρος Μεσσήνης καλωσόρισε στους 5ους Ιόνιους Αγώνες Στίβου και μίλησε για την  φετινή χρονιά η οποία όπως είπε είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί «εκτός του ότι καταφέρνουμε για 5η συνεχή χρονιά και κάτω από αντίξοες συνθήκες να διοργανώσουμε τους αγώνες, συγχρόνως γιορτάζουμε και τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου.»

Επίσης ευχαρίστησε τον Δήμο Λευκάδας του οποίου η συμβολή βοήθησε καταλυτικά στην πραγματοποίηση των αγώνων.  Πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή των χορηγών και υποστηρικτών και των χορηγών επικοινωνίας  που βοήθησαν και οικονομικά και επικοινωνιακά.  Τέλος ευχαρίστησε τους εθελοντές, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία, βοήθησαν και στήριξαν  για άλλη μια φορά αυτόν τον σημαντικό σκοπό.

Τον λόγο πήρε και ο αντιδήμαρχος κος Περδικάρης ο οποίος με την σειρά του έδωσε τα συγχαρητήριά του για αυτήν την διοργάνωση και  δεσμεύτηκε ο Δήμος να είναι δίπλα σε αυτές τις διοργανώσεις που προάγουν το αθλητισμό και πολιτισμό του τόπου μας.

Όπως και στον Ημιμαραθώνιο έτσι και εδώ το ζητούμενο είναι οι περισσότεροι θεατές, παρόλα αυτά όσοι παραβρέθηκαν απόλαυσαν πολύ ωραίους αγώνες.

Ένα από τα highlightsτων αγώνων ήταν σίγουρα το άλμα σε ύψος όπου και οι τρεις αθλήτριες , ΔΟΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ –  Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΔΙΩΤΗ ΑΛΙΚΗ –  Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΑ  – Γ.Σ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους!

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους για την πολύ καλή οργάνωση των αγώνων, στους μικρούς και μεγάλους αθλητές που απόλαυσαν τους αγώνες και απέδειξαν πως ο αθλητισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή όλων μας. Ειδικά για τα παιδιά που εκτός από το ότι μαθαίνουν να υπακούν στους κανόνες, μαθαίνουν και να ανταγωνίζονται σε υγιείς συνθήκες, όπου η ήττα είναι κάτι το αμελητέο.