Είναι γεγονός. Οι κόποι και οι θυσίες δύο ετών δεν πήγαν χαμένοι. Αυτό που δεν κατάφερε να πετύχει πέρυσι, το κέρδισε φέτος. Ο Αχέρων Καναλακίου, ο πρωταθλητής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πρέβεζας – Λευκάδας, ανήκει πλέον στην Γ’ Εθνική. Το 2-0 μέσα στο Κομπότι επί του Σκουφά, σε συνδυασμό με την γκέλα ολκής της ΑΕ Μεσολογγίου (ήττα από το Ευπάλιο με 1-0), έφεραν… πρόωρους πανηγυρισμούς στο Καναλάκι. Κι αυτό γιατί κανείς δεν περίμενε την ήττα της ΑΕΜ και όλοι είχαν επικεντρωθεί στο ματς της 31ης Μαΐου, όπου ο Αχέρων θα υποδεχτεί την ΑΕ Μεσολογγίου. Ένα ματς που πλέον αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα, με την βαθμολογική διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα να είναι στους πέντε βαθμούς.

Οι καλύτεροι του 8ου ομίλου των μπαράζ για την άνοδο είναι πλέον οι παίκτες του Καναλακίου που με τέσσερις νίκες σε πέντε ματς και τέρματα 8-0 παρήγγειλαν ήδη τις σαμπάνιες για την γιορτή ανόδου της επόμενης Κυριακής.
Καλοί όμως είναι και οι παίκτες της ΑΕΜ, οι οποίοι φρόντισαν να… αδειάσουν από το όποιο άγχος. Δεν το λες και μικρό πράγμα αυτό. Έπαιξαν με την “φωτιά”, πετυχαίνοντας έτσι το αναπάντεχο. Να βρεθούν σε… διακοπές μια εβδομάδα νωρίτερα, μιας και το ματς της τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ, αλλιώς το φαντάζονταν κι αλλιώς τους βγήκε.
Στα σημερινά ματς, το Καναλάκι “καθάρισε” τον Σκουφά από το πρώτο ημίχρονο. Προηγήθηκε με κεφαλιά του Μήτση στο 13′ (0-1) και με πέναλτι-γκολ από τον Νταή, διαμόρφωσε το τελικό 0-2 στο 34′.
Στα Μαλάματα (περιοχή κοντά στη Ναύπακτο), ο ουραγός του βαθμολογικού πίνακα, Απόλλων Ευπαλίου, μόνο αδιάφορος δεν ήταν. Κάνοντας υπομονή για 90 λεπτά, πήρε το επιθυμητό στις καθυστερήσεις. Με τον Παπακωστόπουλο (ο πιο… διάσημος παίκτης του Ευπαλίου αυτή την στιγμή στο Καναλάκι) να χρίζεται σκόρερ, το Ευπάλιο πήρε τους πρώτους βαθμούς στο μίνι πρωτάθλημα και παράλληλα ανακύρηξε τον υπερπρωταθλητή.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 5 ΑΓΩΝΕΣ)
ΚΑΝΑΛΑΚΙ 13
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 8
ΚΟΜΠΟΤΙ 4
ΕΥΠΑΛΙΟ 3

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η αγωνιστική 10/05
Σκουφάς Κομποτίου-ΑΕ Μεσολογγίου 0-0
Απόλλων Ευπαλίου-ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου 0-1
2η αγωνιστική 13/05
ΑΕ Μεσολογγίου-Απόλλων Ευπαλίου 3-2
ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου-Σκουφάς Κομποτίου 1-0
3η αγωνιστική 17/05
Απόλλων Ευπαλίου-Σκουφάς Κομποτίου 2-3
ΑΕ Μεσολογγίου-ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου 0-0
4η αγωνιστική 20/05
ΑΕ Μεσολογγίου-Σκουφάς Κομποτίου 1-0
ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου-Απόλλων Ευπαλίου 4-0
5η αγωνιστική 24/05
Απόλλων Ευπαλίου-ΑΕ Μεσολογγίου 1-0
Σκουφάς Κομποτίου-ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου 0-2
6η αγωνιστική 31/05
Σκουφάς Κομποτίου-Απόλλων Ευπαλίου
ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου-ΑΕ Μεσολογγίου