Ήταν ένας από αυτούς που έβαλαν φαρδιά πλατιά την… υπογραφή τους για την παραμονή της ομάδας του ΟΦΗ στην Α2. Οι Κρητικοί εξέφρασαν επιθυμία να παραμείνει “δικός τους”, οι διοικούντες την Δόξα όμως που τον ήθελαν κοντά τους, του παρουσίασαν το πλάνο τους, τον “κυνήγησαν” (δείγμα του πόσο πολύ πιστεύουν στην αξία του) και κατάφεραν να τον πείσουν να επιστρέψει. Ο 29χρονος Πάρης Μάρτζος μετά την μέτρια προπέρσινη σεζόν με την Δόξα, επέστρεψε σε υψηλά στάνταρς απόδοσης και με 11.8π., 64% δίπ., 40% τρίπ. και 3.6 ριμπ. κατά μέσο όρο στον ΟΦΗ, γυρίζει για να βοηθήσει την λευκαδίτικη ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Οι “γεμάτες” σεζόν (άρα και χωρίς σημαντικούς τραυματισμούς), τα ποσοστά ευστοχίας που τον κατατάσσουν συνέχεια στα πρώτα “βιολιά” των ομάδων που αγωνίζεται, είναι μερικές μόνο από τις λεπτομέρειες που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του και οδήγησαν την Δόξα στην… πόρτα του. Αν λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί διάστημα προσαρμογής όμοιο με αυτό που θα ήθελε κάποιος πρωτοεμφανιζόμενος στο νησί, καταλαβαίνουμε ότι ο Πάρης έχει πλέον όλα τα εφόδια για να μετατραπεί σε ένα σημαντικό “εργαλείο” που θα λύσει προβλήματα του κόουτς. Ο Πάρης γύρισε, όχι για να αποδείξει ποιος είναι, αλλά για να βάλει κι αυτός το “λιθαράκι” του στην προσπάθεια της ομάδας που θέλει να πραγματοποιήσει το μεγάλο βήμα. Η πρώτη συνέντευξη του Πάρη Μάρτζου μετά την ανακοίνωση επιστροφής του στη Λευκάδα έχει ως εξής:
Ερ.: Οι διοικούντες την ομάδα σε εμπιστεύονται για δεύτερη φορά. Τι μέτρησε περισσότερο στο να αποδεχτείς την πρόταση επιστροφής;
Απ.: Όντως οι άνθρωποι της Δόξας με εμπιστεύτηκαν για δεύτερη φορά. Δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο που μέτρησε περισσότερο στην απόφασή μου να αποδεχτώ την πρόταση της διοίκησης για επιστροφή. Οι άνθρωποι της ομάδας με εκτιμούν, κάτι που μου είχαν δείξει από τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας μας. Επομένως, δεν χρειάστηκε να σκεφτώ πολύ για να απαντήσω θετικά στην πρόταση του διοικητικού συμβουλίου.
Ερ.: Η Δόξα επιστρέφει στην Α2, μια κατηγορία που την ξέρεις πολύ καλά. Από την εμπειρία σου, ποια στοιχεία απαιτούνται να έχει μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει;
Απ.: Το πρωτάθλημα της Α2 είναι πολύ δύσκολο, ενώ θα το χαρακτήριζα και περίεργο. Όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν ζημιά στις υπόλοιπες αν δεν υπάρχει η απαραίτητη προσοχή. Με τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει από την πολυετή παρουσία μου στην κατηγορία, τα στοιχεία που χρειάζεται μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει είναι να υπάρχει ένα πολύ καλό και δυνατό σύνολο, να διαθέτει έμπειρους παίκτες, αλλά και το εξίσου σημαντικό για κάθε ομάδα, να μην έχει τραυματισμούς κατά την διάρκεια της σεζόν ώστε να μπορέσει να αντέξει.

MARTZOS 4
Ερ.: Η φετινή Δόξα έχτισε το ρόστερ της πάνω σε ένα κορμό παικτών που διατήρησε από πέρυσι. Κάτι δηλαδή που δεν έκανε την σεζόν του υποβιβασμού. Πόσο μετράει αυτή η λεπτομέρεια;
Απ.: Κατά την γνώμη μου, η διατήρηση του κορμού σε μια ομάδα είναι το Α και το Ω. Είναι πολύ βασικό να διατηρηθεί ένα μείγμα παικτών που θα συνεχίσει και για την επόμενη σεζόν. Άρα, η κίνηση της διοίκησης της Δόξας αποτελεί για εμένα προσωπικά μια σωστή κίνηση.
Ερ.: Ο κόσμος της Δόξας τι να περιμένει από σένα τη φετινή σεζόν; Επιστρέφεις διαφορετικός;
Απ.: Όπως προανέφερα, η διοίκηση της Δόξας μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία, οπότε και εγώ θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω τους ανθρώπους της. Ταυτόχρονα θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να δώσω χαρά στον φίλαθλο κόσμος της ομάδας.
Ερ.: Έπαιξες στη Δόξα σε κακή γι’ αυτή σεζόν. Γυρίζεις για να αποδείξεις πράγματα ή δεν κάνεις τέτοιες σκέψεις (περί αποδείξεων);
Απ.: Βρέθηκα -την πρώτη φορά- σε μια κακή σεζόν για την ομάδα, αφού δεν καταφέραμε να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Ωστόσο, δεν επιστρέφω για να αποδείξω πράγματα. Επέλεξα την Δόξα και θα δώσω όσα περισσότερα μπορώ για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που έχουν θέσει οι άνθρωποι που την υπηρετούν.

ΠΗΓΗ: “Τα Νέα της Λευκάδας”– Συνέντευξη στον Γιώργο Δευτεραίο