1η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

κ. Περιφερειάρχη

Οι επανειλημμένοι και ισχυροί σεισμοί στα νησιά του Ιονίου (2003 στη Λευκάδα, 2014 στην Κεφαλονιά, 2015 στη Λευκάδα) επιβάλλουν τον προληπτικό στατικό έλεγχο όλων των δημόσιων κτηρίων και των δημόσιων υποδομών και τις απαραίτητες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

Μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνειδητά περιφρονούν αυτή την επιτακτική ανάγκη για ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και γενικότερα του λαού της περιοχής. Το ίδιο συμβαίνει και με τις περιφερειακές αρχές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πρόσφατα περιστατικά με το 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας που έκλεισε με το σεισμό της Λευκάδας και η πτώση σοβάδων στο κεφάλι μαθήτριας του 2ου Δημοτικού της Ζακύνθου επιβάλουν τον ΑΜΕΣΟ    και γενικευμένο στατικό έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων στα Ιόνια Νησιά.

Επερωτάσθε:

  1. Σε ποιό βαθμό έχουν διενεργηθεί στατικοί έλεγχοι στα σχολικά κτήρια των Ιονίων Νησιών, σε πόσα, και τι αποτελέσματα υπήρξαν;
  2. Ποιά τα συμπεράσματα του στατικού ελέγχου του κτηριακού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας και τι παρεμβάσεις προβλέπονται να γίνουν; (έχουμε υπόψη ότι ο Σύλλογος καθηγητών των σχολικών μονάδων που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο έχουν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις).
  3. Ποια είναι η πορεία αποκατάστασης των ζημιών στα σχολικά συγκροτήματα του Ληξουρίου και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανέγερση των νέων σχολικών μονάδων;

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Θεόδωρος Γουλής

Ιωάννης Κορφιάτης

2η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

κ. Περιφερειάρχη

Από τις αρχές του Νοεμβρίου 2015 ο εφοπλιστής Λαιμός άρχισε να αποψιλώνει δασική έκταση στην τοποθεσία Αυλάκι της Κασσιώπης. Μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων και του Τοπικού Συμβουλίου Σινιών υπήρξε απάντηση από τη Δ/νση Δασών Κέρκυρας που εγκρίνει και νομιμοποιεί την καταστροφή του δάσους. Μετά από αυτό το έγγραφο ο εφοπλιστής συνεχίζει ακάθεκτος το κόψιμο του δάσους. Ήδη έχει καταστρέψει εκατοντάδες στρέμματα δάσους και μάλιστα ένα μέρος της αποψιλωμένης δασικής έκτασης το έχει οργώσει με τρακτέρ για να φαίνεται καλλιεργήσιμο… Επίσης σε ορισμένα σημεία αφήνει άθικτες λίγες άγριες ελιές για να φαίνεται ότι τάχα εκεί ήταν ελιές… Η αποψίλωση του δάσους έχει φτάσει την όχθη της μικρής λίμνης.

Φαίνεται ότι ο Δ/ντης της Δ/νσης Δασών υπακούοντας πλήρως στις εντολές των πολιτικών προϊσταμένων του δηλαδή των κυβερνήσεων χρησιμοποιεί διαφοροποιημένα κριτήρια ανάλογα με το ποιος κάνει την αποψίλωσης δασικής έκτασης ή δάσους: Αν πρόκειται για κάποιον αγρότη που καθαρίζει το κτήμα του ή το προστατεύει τότε τον κυνηγάει και τον στέλνει υπόδικο… Αν πρόκειται για μεγάλα συμφέροντα τύπου Λαιμού ή NC Capital (Ερημίτης) ή ανεμογεννήτριες στον Παντοκράτορα ή ποιεί την νήσσα ή βγάζει αποφάσεις ότι τα δάση και οι δασικές εκτάσεις δεν είναι τέτοιες (χωρίς βέβαια να λέει τι είναι). Πρόκειται για καθαρά ταξική τοποθέτηση υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, υπέρ των καπιταλιστών.

θεωρούμε ότι το θέμα το γνωρίζετε γιατί έχουν ασχοληθεί περ. Σύμβουλοι της παράταξή σας αλλά δεν έχετε κάνει καμμία παρέμβαση για να σταματήσει η καταστροφή του δάσους.

Επερωτάσθε:

Τι ενέργειες θα κάνετε προς τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου – Δυτ. Ελλάδας και τον Υπουργό Γεωργίας ώστε να σταματήσει η καταστροφή του Δάσους στο Αυλάκι Κασσιώπης;

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Θεόδωρος Γουλής

Ιωάννης Κορφιάτης