Mεγάλα προβλήματα προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Καταστροφές από το μπουρίνι σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία.

Mεγάλα προβλήματα προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Στα Ιωάννινα, ανεμοστρόβιλος έριξε δύο κολώνες της ΔΕΗ και τις παλιές στέγες στο στρατόπεδο Βελισαρίου, στο προάστιο Βρυσούλα των Ιωαννίνων, όπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνεργεία της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το Epirus Gate, προβλήματα υπήρξαν και στην ηλεκτροδότηση από μικρές, τοπικές διακοπές ρεύματος λόγω της δυνατής βροχόπτωσης. Στο κάτω Νεοχωρόπουλο πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών και συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής έκαναν αντλήσεις υδάτων. Σκηνές τρόμου έζησαν τα μέλη μιας οικογένειας όταν μέρος της στέγης του σπιτιού τους,ξηλώθηκε από το ξαφνικό μπουρίνι.

Ζημιές και προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Θεσπρωτία όπου έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί στην Πλαταριά, όπως και η νέα παραλιακή οδός της Ηγουμενίτσας που παραδόθηκε στην κυκλοφορία μόλις πριν από δύο μήνες.

Σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα πλημμύρισαν στην πλατεία των Φιλιατών από την καταιγίδα το απόγευμα της Τρίτης. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφου στο Καβαλάρι Ζαγορίου που παγιδεύτηκε όταν μία από τις μικρές γέφυρες που υπήρχαν σε χείμαρρο κατέρρευσε λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές της δυτικής και ανατολικής Θεσσαλονίκης προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση αργά χθες βράδυ. Ισχυρές βροχοπτώσεις και στην Πτολεμαΐδα, στο νομό Κοζάνης με περιορισμένης έκτασης προβλήματα.

upl547ea43436bc4Πηγή:thetoc.gr