Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στο γήπεδο Καναλακίου. Ο φιλοξενούμενος Παλλευκάδιος αν και προηγήθηκε δύο φορές, δεν κατόρθωσε να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα και ταυτόχρονα την πρωτοπορία στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς ο Αχέρων αντέδρασε και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση. Οι παίκτες του Γιώργου Κατηφόρη παρουσίασαν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όπου σημειώθηκαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης, ενώ το Καναλάκι που προσπάθησε για την πλήρη ανατροπή, πίεσε μετά το 75′, δεν έφτασε όμως στον στόχο που ήταν η νίκη στο ντεμπούτο του Νίκου Βέκιου στον πάγκο του.
Οι γηπεδούχοι θέλησαν στα πρώτα να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους, εντούτοις ο Παλλευκάδιος ήταν αυτός που προηγήθηκε (στο 13′) στο διάστημα που άρχισε να πατάει καλύτερα από το Καναλάκι στον αγωνιστικό χώρο. Μεταξύ 25′ και 30′ οι παίκτες του Ν. Βέκιου έδειξαν να ξεπερνούν την ψυχρολουσία του 0-1 και στο 30′ ισοφάρισαν. Άμεσα ακολούθησε το δεύτερο “χτύπημα” από πλευράς Παλλευκάδιου (στο 32′), γεγονός που του επέτρεψε να διατηρήσει τα ηνία του αγώνα. Το δεύτερο ημίχρονο κυλούσε χωρίς κάτι αξιόλογο, ώσπου φτάσαμε στο 73′ που δημιουργήθηκε η φάση από την οποία προήλθε η ισοφάριση. Το Καναλάκι με το πέναλτι-γκολ όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά απέκτησε ψυχολογία και άσκησε πίεση, ενώ οι φιλοξενούμενοι που αμφισβήτησαν έντονα το πέναλτι, αισθάνθηκαν απειλή μόνο από τα γεμίσματα στην περιοχή τους.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
13′ Ο Χ.Ζ. Κοκόλης εκτέλεσε κόρνερ και ο Καλογέρης με σουτ πέτυχε το 0-1 (στην φωτό τα πανηγύρια μετά το γκολ).
30′ Ο Νταής με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
32′ Από σέντρα του Ορφανού και κεφαλιά του Πετούση, ο Παλλευκάδιος προηγήθηκε με 1-2.
73′ Σουτ εξ επαφής στο χέρι του Καταγή που ήταν εντός της περιοχής του. Διαιτητής και πρώτος βοηθός αλληλοκοιτάχτηκαν αφού δεν είχαν ξεκάθαρη γνώμη για την φάση, κάτι που παραδέχτηκαν μετά την λήξη του ματς σε συνομιλία που είχαν με παράγοντες του Παλλευκάδιου. Παρ’ όλα αυτά ο διαιτητής κρίνοντας μόνο από την κίνηση του σώματος του Καταγή έστησε την μπάλα στα 11 μέτρα απέναντι από τον Τρανουλίδη (οι φιλοξενούμενοι υποστήριξαν ότι επηρεάστηκε από τις φωνές των γηπεδούχων για πέναλτι). Ο Ι. Τζίμας εκτέλεσε εύστοχα σημειώνοντας το τελικό 2-2.
Διαιτητικό τρίο: Ζιώγας, Κωνσταντίνου, Τριανταφύλλου
ΚΑΝΑΛΑΚΙ (Ν. Βέκιος): Καραπιπέρης, Νόνας, Θ. Τζίμας, Μπάκας (23′ λ.τ. Τσουγκάρης), Μήτσης, Λαγός (46′ Κωνσταντίνου), Λουκούμης, Ι. Τζίμας, Κώστας, Νταής, Γκόλιας (48′ Ζάκκας).
ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Γ. Κατηφόρης): Τρανουλίδης, Τσελάι, Μπαλή, Καταγής, Βλάχος, Φλούδας, Χ.Ζ. Κοκόλης, Καλογέρης, Πετούσης (68′ Φωτεινός), Ορφανός (90′ Μπάλτσας), Χ.Σ. Κοκόλης (78’Στεριώτης).