Αν διάλεγα μια πόλη για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές, αυτή θα ήταν  η Νέα Υόρκη. Λουσμένη απο νωρίς στα φώτα και με τις βιτρίνες της διακοσμημένες με χιλιάδες πρωτότυπες ιδέες και προσφορές, η Νέα Υόρκη είναι η Μητρόπολη των Χριστουγέννων.
Η Πέμπτη λεωφόρος με τα υπέροχα μεγάλα πολυκαταστήματα (begdorfandGoodman, Saks 5thAve, Cartier, Ferragamo, Gucci, VanCleefandArpelsetcetc) και τη μεγαλη Χριστουγεννιάτικη μπάλα να αιωρείται στο μέσον της, είναι η επιτομή της γκλαμουριάς, η πραγμάτωση του αμερικάνικου όνειρου.
Το RockfellerCenter με το γιγαντιαίο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τους πατινέρ να διασχίζουν την παγωμένη πίστα μέσα στα πολύχρωμα ρούχα τους, είναι μια πινελιά χειμώνα στην πόλη που συνήθως έχει ήπιες θερμοκρασίες και σχεδόν καθόλου χιόνι τις γιορτές.
Βεβαίως, το γκλάμ της Πέμπτης Λεωφόρου έχει υποχωρήσει τελευταία, καθώς η Zara ,το  H&Mκαι άλλα νεανικά μαγαζιά έχουν κάνει διείσδυση στο δρόμο των μεγάλων οίκων μόδας.
Προσωπικά αγαπώ το πολυκατάστημα Macysπου βρίσκεται στο μιντ-τάουν κι έχει ένα αέρα νοσταλγικό απο την παλιά μεταπολεμική Αμέρικα.  Είναι τεράστιο, χάνεσαι στους πολυδαίδαλους διαδρόμους και τους πολλούς ορόφους του, αλλά σε αιχμαλωτίζει με εκείνο το κινηματογραφικό του γκλάμ. Οι βιτρίνες του  διακοσμημένες με ένα παιδικό θέμα, κάθε χρόνο διαφορετικό, προσκαλούν τα παιδιά στον κόσμο των παιχνιδιών.
Καλά Χριστούγεννα απο το χιονισμένο Μόντρεαλ με γεύση απο τη λατρεμένη Νέα Υόρκη!