Θανάσης Καββαδάς: «Καλύφθηκαν σχεδόν στο 100% τα κενά στα σχολεία της Λευκάδας» – Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Ιωάννη Κατσαρό

Πλήρως ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία της Λευκάδας, τα οποία μετέφερε  ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, κ. Ιωάννη Κατσαρό, έπειτα από συνεργασία που είχε με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Βουλευτής μετέφερε στο Υπουργείο τις εκκρεμότητες, ενώ ζήτησε την κάλυψη όλων των αναγκών με αναπληρωτές, εξασφαλίζοντας το διορισμό ακόμη 2 καθηγητών αγγλικών για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στη δευτεροβάθμια, συμπεριλαμβανομένου και του Επαγγελματικού Λυκείου, προσλήφθηκαν επιπλέον 7 καθηγητές (2 φιλόλογοι, 1 φυσικός, 1 οικονομολόγος, 1 μηχανολόγος, 1 ηλεκτρολόγος και 1 καθηγητής πληροφορικής).

Ο Βουλευτής ζήτησε επίσης για το ΕΠΑΛ Λευκάδας να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας από την επόμενη σχολική χρονιά 2024-2025, Τομέα Υγείας και Ευεξίας, καθώς και ειδικότητας Τεχνικού Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων. Ο κ.Κατσαρός ενημέρωσε το Βουλευτή ότι είναι θετικός και τις επόμενες ημέρες θα βγει εγκύκλιος του Υπουργείου, ώστε το ΕΠΑΛ να μπορεί να δηλώσει τα αιτήματά του, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ο κ. Καββαδάς μετέφερε επίσης την ανάγκη διάθεσης 2 σύγχρονων αιθουσών για το Νηπιαγωγείο Νυδριού και για τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού Βλυχού. Παράλληλα, επικοινώνησε με τις Κτιριακές Υποδομές λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα εξεταστεί θετικά, αφού κατατεθεί σχετικό αίτημα από το Δήμο Λευκάδας.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Με συντονισμένη προσπάθεια και διεκδίκηση φροντίσαμε φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, να καλυφθούν σχεδόν κατά 100% τα εκπαιδευτικά κενά. Με τις 120 μόνιμες προσλήψεις των τελευταίων ετών ήμασταν ήδη σε ένα πολύ καλό επίπεδο, όμως οι διορισμοί αναπληρωτών που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες θα δώσουν τη δυνατότητα στα σχολεία μας να είναι πλήρως λειτουργικά.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι η παιδεία είναι γι’ αυτήν την Κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα και εμείς την αξιοποιούμε για να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την εκπαίδευση, για τα παιδιά μας, για το μέλλον της Λευκάδας.»