Δύο ήταν οι λέξεις στις οποίες επέμεινε ο Βαγγέλης Ζιάγκος, πριν το ματς στο Κλειστό Κερατσινίου. Αποφασιστικότητα και συγκέντρωση. Οι παίκτες της Δόξας εφάρμοσαν πλήρως τις εντολές του προπονητή τους και έφυγαν με το σημαντικό “δίποντο” από την έδρα του Εθνικού. Μιλώντας στο lefkadaweb.gr, ο κόουτς της Δόξας τόνισε: “Κατ’ αρχάς να αναφέρω ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Έδειξαν την αποφασιστικότητα και την συγκέντρωση που είχαμε θέσει ως τα δύο προαπαιτούμενα για να κερδίσουμε ένα σημαντικό ματς εκτός έδρας, όπως αυτό με τον Εθνικό. Η νίκη αυτή μας δίνει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια, κάτι που το χρειαζόμασταν. Εμείς ξέρουμε τις δυνατότητες των παικτών, αλλά το αποτέλεσμα αυτό το χρειάζονταν περισσότερο οι παίκτες για να τους τονώσει το ηθικό και την ψυχολογία”.
Για την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του, ο Βαγγέλης Ζιάγκος σημείωσε: “Αμυντικά εφαρμόσαμε ένα στοχευμένο πλάνο με υψηλή πιστότητα από τους παίκτες και νομίζω ότι οι επιλογές που είχαμε κάνει μας δικαίωσαν. Είχαμε προσανατολίσει το παιχνίδι σε συγκεκριμένες καταστάσεις και παίκτες που μέχρι σήμερα ήταν κινητήριοι μοχλοί και κύριοι εκφραστές της επίθεσης του Εθνικού, όπως ο Γκιζόγιαννης και ο Μαχαίρας και τα παιδιά πήγαν πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι”. Το σχόλιο του για την επίθεση ήταν το ακόλουθο: “Επιθετικά οι παίκτες είχαν την ηρεμία, την υπομονή και το καθαρό μυαλό για να βρουν τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα που μας έθεσε ο αντίπαλος”.
Ο κόουτς μίλησε για “απόδειξη” σε όσους ακόμη αμφισβητούν τις δυνατότητες και την δυναμική αυτής της ομάδας και αναφορικά με το “πρέπει” που υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει υπογράμμισε ότι “από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι επιβάλλεται να μάθουμε να ζούμε με αυτό το “πρέπει” στην πλάτη μας”.
Για την συνέχεια, ο Βαγγέλης Ζιάγκος συστήνει υπομονή και κάνει λόγο για σωστή διαχείριση όλων των αποτελεσμάτων. “Ξέρουμε ότι είμαστε εντός στόχου και αν επιδείξουμε την ίδια προσήλωση, την ίδια συγκέντρωση και δεν έχουμε περαιτέρω ατυχίες όπως αυτή του Μπάμπη Μουρατίδη στον οποίο και αφιερώνουμε την νίκη, θεωρώ ότι θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Θέλει υπομονή απ’ όλους, ψύχραιμη προσέγγιση, διαχείριση όλων των αποτελεσμάτων και συσπείρωση”.