ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ = 3-1
Το ματς του Δημοτικού Σταδίου είχε χαρακτηριστεί ντέρμπι για πολλούς λόγους. Εντός του αγωνιστικού χώρου, αποδείχτηκε πως μόνο τέτοιο δεν ήταν. Ο Τηλυκράτης που έψαχνε -και πήρε- την ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου, ευτύχησε στο πρώτο ημίχρονο να δει τους μεσοεπιθετικούς του παίκτες να διδάσκουν την τέχνη της απλότητας στο ποδόσφαιρο. Με κινήσεις που φαντάζουν συνηθισμένες, άρα κρύβουν και δυσκολία στην πραγματοποίησή τους, ο τρίτος του βαθμολογικού πίνακα αφόπλισε τον μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι πρωτοπόρο και έκανε βήμα σταθεροποίησης στην πεντάδα, παράλληλα με το δικαίωμα που κέρδισε να ελπίζει σε κάτι ψηλότερο στην συνέχεια. Ο Παλλευκάδιος, που σε ένα ακόμα ματς έκανε κακό πρώτο ημίχρονο, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο, δεν είχε τύχη για κάτι καλύτερο. Η τύχη του Παλλευκάδιου ίσως να ήταν διαφορετική, αν ο διαιτητής Αλεξανδρόπουλος προχωρούσε στην εφαρμογή του κανονισμού στην φάση του 29′.

thl-pal2
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Το ματς ξεκίνησε με παιχνίδι κέντρου και μέχρι το 20′ πέρα από το ότι δεν είχε την καλή πάσα προς τους επιθετικούς, είχε αρκετές διακοπές εξαιτίας των πολλών φάουλ. Η πρώτη καλή φάση που ήταν απόρροια άψογου συνδυασμού των παικτών του γηπεδούχου απέφερε το 1-0, το γκολ αυτό όμως αν και έδωσε μια σιγουριά στις κινήσεις των παικτών του Τηλυκράτη γενικότερα αλλά και στον χώρο του κέντρου ειδικότερα, εκεί όπου γίνονταν η διαφορά, δεν αποτέλεσε την αφορμή για καλύτερο θέαμα. Το ματς που κυλούσε χωρίς την μεγάλη φάση, στο 39′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι πήγε στο 2-0, ενώ πριν καν βγει το ημίχρονο, ο Περιστέρης που ήταν μέσα στα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του, με προσωπική ενέργεια “σφράγισε” τη νίκη του Τηλυκράτη.

thl-pal3
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μεταξύ 46′ και 65′ το ματς δεν είχε κάτι το αξιοσημείωτο, αφού και οι ίδιοι οι παίκτες δεν πίστευαν σε αλλαγή της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί. Η είσοδος των Τσελάι και Πετούση (η απουσία του πρώτου από την αρχική ενδεκάδα του Παλλευκάδιου αποδείχτηκε λάθος κίνηση) έδωσε επιθετικό τόνο στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πριν μειώσουν το σκορ, είχαν τρεις ακόμη καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Σκιαδά.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι γηπεδούχοι με την συμπεριφορά τους από τα πρώτα λεπτά, έδειξαν έτοιμοι να “πεθάνουν” στο γήπεδο, αρκεί να μην γνωρίσουν και δεύτερη ήττα από τον Παλλευκάδιο. Στις παροτρύνσεις του ενός παίκτη στον άλλο και στο πείσμα που διέκρινε τους παίκτες του Τηλυκράτη διαπίστωνε κανείς την τεράστια δίψα για την ρεβάνς του 0-2 του πρώτου γύρου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, με την ψυχολογία στα ύψη μετά το ματς με τον ΠΣ Πρέβεζα, κατάλαβαν ότι κανένα ματς δεν δίνει μπόνους για κάποιο επόμενο. Σε έναν αγώνα όπου αρκετοί παίκτες ήταν σε κακή μέρα, δεν θα μπορούσαν να πάρουν κάτι παραπάνω, ενώ φάνηκε ότι η έλλειψη συγκέντρωσης μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει.

thl-pal5
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
21′ Ο Καλογερής με διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Περιστέρη και αυτός από θέση δεξιά έστειλε συστημένη πάσα στον Γαζή, ο οποίος κινούμενος κοντά στην μικρή περιοχή του Τρανουλίδη με σουτ πέτυχε το 1-0.
22′ Ο Μπαλάφας με κάθετη πάσα βρήκε τον Χ.Ζ. Κοκόλη που κινήθηκε σε ρόλο κρυφού επιθετικού, η βοηθός Σφονδύλη όμως υπέδειξε οφσάιντ και προκάλεσε τα παράπονα των φιλοξενούμενων που το δίκιο τους ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο από αυτό της βοηθού σε μια φάση που εξελίχτηκε γρήγορα.
29′ Ο Α. Λούζι ως τελευταίος παίκτης στην άμυνα ανέτρεψε τον ΧΖ Κοκόλη που είχε διαγράψει πορεία κάθετη προς την εστία (άρα σε προφανή θέση για γκολ), ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ, ωστόσο προς γενική έκπληξη έδειξε την κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων.
39′ Ο Γαζής σέντραρε προς το κέντρο της μικρής περιοχής του Τρανουλίδη, εκεί όπου ο Περιστέρης που έγινε κάτοχος της μπάλας με την πλάτη προς την εστία, είδε τον γκολκίπερ του Παλλευκάδιου να τον ανατρέπει. Το καθαρό πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Καλογερής σημειώνοντας το 2-0.
45′ Ο Περιστέρης μπήκε από θέση δεξιά στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τρανουλίδη σημειώνοντας το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για οφσάιντ του Μακρυγιάννη στην έναρξη της φάσης.
50′ Κόρνερ από τον Σ. Καταγή, η κεφαλιά του Ρ. Λούζι κατέληξε άουτ.
67′ Έπειτα από κόρνερ, ο Πετούσης μισό μέτρο από την εστία του Τηλυκράτη και μέσα σε ένα όμιλο παικτών, είδε τον Σκιαδά να του παίρνει την… μπουκιά από το στόμα.
70′ Ο Τσελάι μπαίνει από θέση δεξιά στην περιοχή, πριν όμως γίνει απειλητικός για την εστία του Σκιαδά, ανακόπτεται λανθασμένα για χέρι.
79′ Από φάουλ του Ορφανού, ο Βλάχος με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σκιαδά.
85′ Ο Μπαλή εκτελεί φάουλ, ο Σκιαδάς όμως βρίσκεται σε ετοιμότητα και απομακρύνει.
92′ Η μπάλα σταματάει στο χέρι του Α. Λούζι, ο διαιτητής υποδεικνύει πέναλτι και αποβάλει τον παίκτη του Τηλυκράτη με δεύτερη κίτρινη. Ο Μπαλή εκτελεί εύστοχα και σημειώνει το 3-1.
Διαιτητικό τρίο : Αλεξανδρόπουλος, Τσόγκας, Σφονδύλη
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Π. Πολίτης): Σκιαδάς, Βρεττός, Γεωργάκης, Ρ. Λούζι, Α. Λούζι, Σ. Καταγής, Μακρυγιάννης, Κτενάς, Γαζής (60′ Σταματέλος), Περιστέρης (77′ Κούρτης), Καλογερής (68′ Σάντας).
ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Γ. Κατηφόρης): Τρανουλίδης, Μπαλή, Κωστακιώτης, Καταγής, Βλάχος, Φλούδας (73′ Φωτεινός), Χ.Ζ. Κοκόλης, Καλογέρης (61′ Πετούσης), Μπαλάφας, Ορφανός, Χ.Σ. Κοκόλης (61′ Τσελάι).