Κάτοικος Λευκάδας είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ο Νάτζι Χίμπερτ (Naji Hibbert). Ο Αμερικανός γκαρντ που από τις 16 Μαΐου έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Δόξα, έφτασε στο νησί πέντε ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας ώστε να αρχίσει να συνηθίζει στο νέο -γι’ αυτόν- περιβάλλον. Ο Νάτζι που αποτέλεσε την πρώτη χρονικά φετινή μεταγραφή της Δόξας, είναι 24 ετών και κατέχει κοινοτικό διαβατήριο (Μεγάλης Βρετανίας) που του επιτρέπει να λάβει μέρος στην Α2. Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης ο Νάτζι αναμένεται να βρεθεί στο Κλειστό της πόλης για την πρώτη του ατομική προπόνηση, συνεχίζοντας έτσι την δουλειά που ξεκίνησε από την Αμερική ώστε να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος στην προετοιμασία που θα ξεκινήσει το απόγευμα της Δευτέρας.
Ποιος είναι
Ο Χίμπερτ γεννήθηκε στις 10/9/1990 στην Βαλτιμόρη, έχει ύψος 1.98, αγωνίζεται στις θέσεις 2-3 και ολοκλήρωσε την σεζόν με 11.5 μέσο όρο πόντους. Συμμετείχε στο κολεγιακό πρωτάθλημα της Αμερικής (γνωστό ως NCAA) με την ομάδα Bulldogs (Μπουλντόγκς) του κολεγίου Gardner-Webb, ενώ για τρία χρόνια είχε βρεθεί και στο Texas A&M. Ο αθλητής αποφάσισε να περάσει τον Ατλαντικό για να κάνει καριέρα στην Ευρώπη και επέλεξε την Δόξα ως το πρώτο του βήμα για την ανέλιξή του στο ελληνικό και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο νέος άσος της Δόξας δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί μέχρι τελικής πτώσης το σωματείο που τον έφερε στην Ευρώπη.
“Ενθουσιασμένος”
Εκπρόσωπός του είναι ο Τζίλαντ Μπέργκοβιτς, ο οποίος έχει φέρει πολλούς παίκτες στην Ευρώπη. Για τον ερχομό του παίκτη στην Δόξα σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Τάσου Δελημπαλταδάκη, του πολύ γνωστού Έλληνα μάνατζερ που είναι ο εκπρόσωπος και του Γιάννη Κυριακόπουλου. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Τζίλαντ Μπέργκοβιτς υποστήριξε τα εξής: “Ο Νάτζι είναι ενθουσιασμένος για την επιλογή του. Είναι ασυνήθιστο για καινούργιους παίκτες να υπογράφουν συμβόλαια στην Ευρώπη τόσο νωρίς. Αισθανθήκαμε ότι θα ήταν καλύτερα γι’ αυτόν να κλείσουμε την συμφωνία νωρίς, ώστε να συγκεντρωθεί στην προπόνησή του που θα τον βοηθήσει να προετοιμάσει τον εαυτό του για να είναι έτοιμος όταν θα φτάσει στην Ελλάδα”.
“Βέβαιος για την επιτυχία του”
Ο Τιμ Κράφτ, προπονητής του Χίμπερτ στο κολέγιο, μετά την επίτευξη της συμφωνίας με την Δόξα ανέφερε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Νάτζι έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την καριέρα του σε μια δυνατή οργάνωση στην Ελλάδα. Η εμφάνισή του την σεζόν που έληξε ήταν σημαντική και είμαστε βέβαιοι ότι θα απολαύσει την επιτυχία και στο επόμενο επίπεδο”.