Νίκες όπως αυτή της Βόνιτσας μέσα στην έδρα του πρωτοπόρου ως το μεσημέρι του Σαββάτου, ΠΣ Πρέβεζα, αναμφίβολα τροφοδοτούν την αύξηση της “φωτιάς” που μαίνεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας. Οι παίκτες του Βαγγέλη Γκαρτζονίκα δεν εκτίμησαν όπως έπρεπε τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης, ξέχασαν -εξαιτίας της βαθμολογικής διαφοράς- το ειδικό βάρος που έχει η φανέλα του Αμβρακικού, που είναι από τις πιο “βαριές” της κατηγορίας, με αποτέλεσμα να υποστούν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα εντός έδρας. Στην συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε μερικές από τις σπουδαιότερες κινήσεις του προπονητή του Αμβρακικού, Χρήστου Καράμπαλη, όπως τις εντόπισε το μάτι της στήλης στο συγκεκριμένο ματς και οι οποίες αποδείχτηκαν καθοριστικές για την “βόμβα” στο “Αθανασία Τσουμελέκα”.
Ο τεχνικός της Βόνιτσας, ευτύχησε να δει το σχέδιο “αφοπλισμού” δύο παικτών του ΠΣ Πρέβεζα (του Χαϊδάκη με ντουμπλάρισμα από τους Γεωργαλή-Μπουκουράνη και του Κούτσικου με μαρκάρισμα εναλλάξ από τους Ιωάννου-Μ.Λιότσο) που τους ξέρει όπως την… παλάμη του να εφαρμόζεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό και προκάλεσε “ασφυξία” στον παίκτη εκείνο που δημιουργεί παιχνίδι, τον Ντέτσικα, πάνω στον οποία έγινε… βδέλλα ο Γουρούνας (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο).

Όσοι είδαν δια ζώσης το ματς, παρακολούθησαν τον Αμβρακικό να ξεκινάει και να συνεχίζει τον αγώνα με αμυντικούς προσανατολισμούς, στην προσπάθειά του να μπλοκάρει τους κενούς χώρους. Λίγοι όμως αντιλήφθηκαν ότι στην επίθεση της Βόνιτσας υπήρχε δίδυμο (Παππάς και Στράτος) και όχι ένας παίκτης. Μάλιστα ο ταχύτατος Παππάς μπήκε στο ματς παίζοντας σε θέση έξω δεξιά, προκαλώντας έτσι ανακατατάξεις στην άμυνα των γηπεδούχων που αλλιώς περίμεναν την διάταξη του Αμβρακικού. Η αναστάτωση στην άμυνα του ΠΣ Πρέβεζα ήταν τέτοια, που με δύο κινήσεις ο Παππάς “χάθηκε” και βρήκε δίχτυα (στο 10′ και το 21′) δίνοντας έτσι το σημαντικό προβάδισμα (0-2) στην ομάδα του. Το δοκάρι σε φάουλ του Μιλτ. Λιότσου στο 32′ επέτρεψε στην Πρέβεζα να “μείνει” στο ματς, η κάθετη κίνηση όμως του Χασακή στο 45′ που ολοκληρώθηκε με γκολ (0-3), “φρέναρε” τα σχέδια των γηπεδούχων για την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις όποιες εσωτερικές αλλαγές επιχείρησε ο Βαγγέλης Γκαρτζονίκας, ο οποίος ατύχησε να χάσει νωρίς ένα σημαντικό για την ομάδα του “εργαλείο” όπως είναι ο Παντ. Μπάτσος.
Η Βόνιτσα μπορεί να έχασε τον Θοδωρή Βαρβάτο που έδινε πολλές λύσεις ως αμυντικό χαφ και πλέον θα αγωνίζεται με την φανέλα του Αμβρακικού Λούτρου, πήρε όμως πολλά στο ματς της Πρέβεζας από όλους τους παίκτες της. Ο Παππάς έδειξε γιατί αποτελεί στόχο τόσων ομάδων (σύμφωνα με πληροφορίες πριν το ματς διατυπώθηκε έστω και ανεπίσημα προς ανθρώπους της Βόνιτσας, το ενδιαφέρον του ΠΣ Πρέβεζα για τον παίκτη), ενώ ο Χασακής πέρα από την δουλειά στα χαφ, έδειξε ότι δεν έχει ξεχάσει την επαφή με τα δίχτυα.