Ένας “φρέσκος” Τηλυκράτης και ένας πιο ξεκούραστος Παλλευκάδιος, είναι βέβαιο ότι θα είχαν άλλη τύχη στα πλέι οφ. Οι δύο ομάδες με τη νίκη τους κατά την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, έφτασαν στην απόλυτη ισοβαθμία και αναγκάστηκαν να δώσουν τον αγώνα κατάταξης στην Πρέβεζα (για την κατάληψη της δεύτερης θέσης). Έτσι, μεγάλωσαν την σωματική και ψυχολογική τους κούραση που βγήκε στα πλέι οφ και ωφέλησε τους αντιπάλους τους.
Επειδή ήταν πολλά εκείνα που ειπώθηκαν μεταξύ της 29ης αγωνιστικής που δημιουργήθηκε η ισοβαθμία και της 30ης αγωνιστικής που θα μπορούσε να αποτρέψει τον αγώνα κατάταξης, επανερχόμαστε στο θέμα λέγοντας ότι στον Τηλυκράτη ετέθη ζήτημα ηθελημένης ήττας στον Σύβρο (30η αγων.) ώστε να αποτραπεί το ματς με τον Παλλευκάδιο και να δοθεί η ευκαιρία ανάκαμψης στους παίκτες ενόψει πλέι οφ. Οι διοικούντες που πίστευαν πολύ στις δυνατότητες της ομάδας, όταν κλήθηκαν να πάρουν την τελική απόφαση, μετά από διεξοδική συζήτηση και αφού προηγούμενως ζύγισαν τα υπέρ και τα κατά, κατέληξαν να προκρίνουν το σενάριο που τελικά πραγματοποιήθηκε. Με την σκέψη ότι το πρωτάθλημα δεν ήταν αυτοσκοπός, όπως ευθύς εξαρχής τονίστηκε, η απόφαση που ελήφθη ήταν να γίνει το καλύτερο για να πάρει η ομάδα το πλεονέκτημα έδρας. Πλεονέκτημα που πέρα από το μπόνους της ισοπαλίας στην διαδικασία των πλέι οφ, έδινε και την ευκαιρία για καλή συγκομιδή ευρώ, άρα και τόνωση του ταμείου.
Εκ των υστέρων, η επιλογή μοιάζει λάθος στα μάτια ορισμένων. Η διοίκηση όμως που ήταν η αρμόδια για την λήψη της απόφασης, επέλεξε με βάση τα δικά της “θέλω” και τις δικές της στοχεύσεις, αλλά και έχοντας στην σκέψη τα δεδομένα εκείνης της στιγμής. Το αν η ομάδα θα είχε φτάσει στο τέρμα της διαδρομής σε περίπτωση εφαρμογής του άλλου σεναρίου που είχε συζητηθεί, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει.

Πηγή: Εφημερίδα “Τα Νέα της Λευκάδας”, Γιώργος Δευτεραίος