Ανοίγει σήμερα, Παρασκευή, η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τις ηλικίες 70-74 ετών.

Στις αρχές Απριλίου θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα ηλικίας 65-69 ετών. Τον Μάιο ακολουθεί ο εμβολιασμός των ευπαθών ατόμων με υποκείμενα νοσήματα της Ομάδας Β, βάσει των σχετικών ανακοινώσεων που έχουν γίνει από το υπουργείο Υγείας.

Και στα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.

Εκτιμάται ότι τον Απρίλιο θα γίνουν 1.500.000 εμβολιασμοί, περισσότεροι δηλαδή από όσους έχουν γίνει μέχρι σήμερα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα εμβόλια της Johnson & Johnson, τον αριθμό των οποίων θα γνωρίζουμε τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως από την Παρασκευή 19 Μαρτίου, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για άτομα με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου (ομάδα Α), ενώ αυτήν την περίοδο εμβολιάζονται οι πολίτες 60 – 64 ετών, οι πολίτες άνω των 75 ετών και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα

Δύο νέα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν από την 1η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Πρόκειται για το κέντρο ξιφασκίας στο Ελληνικό και το κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου. Επίσης θα προστεθούν 272 νέα εμβολιαστικά κέντρα και συνολικά θα φτάσουν τα 1.073.

Χρονοδιάγραμμα παραλαβής εμβολίων

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, ο ΓΓ ΠΦΥ, είπε το επόμενο τρίμηνο η Pfizer θα παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson θα παραδώσει 1.200.000 δόσεις.

via thetoc.gr