ΜΠΑΡΑΖ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΘΕΣΗΣ
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ = 2-0
Το μομέντουμ έδειχνε Τηλυκράτη. Η ομάδα του Πάνου Πολίτη βρίσκεται σε καλή κατάσταση και το επιβεβαίωσε στο ματς που είχε ως έπαλθλο την δεύτερη θέση. Οι τυπικά γηπεδούχοι -στον αγώνα που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας- εκμεταλλεύτηκαν την εκτελεστική δεινότητα των Μακρυγιάννη και Καλογερή, πρώτα απ’ όλα όμως έδειξαν ομάδα που ήξερε τι ζητούσε και κυρίως πως να πετύχει τον στόχο της. Ο Παλλευκάδιος που παρουσιάζεται “πνιγμένος” από το άγχος και την έλλειψη φρεσκάδας, είδε τα επιθετικά του ατού να παγιδεύονται και μοιραία έχασε το ματς, όχι όμως και το πλεονέκτημα έδρας στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ.
Η μία όψη του νομίσματος είναι αυτή που λέει ότι ο Τηλυκράτης είχε πέντε τελικές εντός εστίας και αξιοποίησε τις δύο. Η άλλη όψη, όμως, αναφέρει ότι φρόντισε με το μεσοαμυντικό του παιχνίδι να απομακρύνει κάθε κίνδυνο μπροστά από τον Σκιαδά, ο οποίος δεν δέχτηκε ουσιαστική απειλή. Ο Παλλευκάδιος μην μπορώντας να κυκλοφορήσει την μπάλα, στοιχείο που όταν το έχει στο παιχνίδι του τον κάνει και επικίνδυνο, δεν βρήκε τους διαδρόμους που ήθελε και μοιραία εγκλωβίστηκε σε προβλέψιμο τρόπο ανάπτυξης, άρα και στην δυσκολία εξεύρεσης φάσεων. Η διαφορά στο πρώτο μέρος έγινε με την περίτεχνη ενέργεια του Μακρυγιάννη που απέφερε το πρώτο γκολ του Τηλυκράτη. Η επίτευξη του 2-0 αρκετά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, “άνοιξε” την προβληματική σε ένα ακόμα ματς άμυνα του Παλλευκάδιου, γεγονός που δεν αξιοποιήθηκε στην συνέχεια από τον Τηλυκράτη, από την άλλη, όμως, ανέβασε πιο ψηλά τους φιλοξενούμενους που με γεμίσματα προς την καρδιά της περιοχής του Σκιαδά προσπάθησαν να απειλήσουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

thl-pallek f1 mparaz
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ο Τηλυκράτης παρατάχτηκε με 4-2-3-1. Η τριάδα μπροστά από τους Κτενά και Σ. Καταγή, αποτελούνταν από τους Περιστέρη, Γ. Καταγή και Καλογερή, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μακρυγιάννης. Ο τελευταίος είχε πολλές βοήθειες από τον Καλογερή και τον Γ. Καταγή, ενώ ο Περιστέρης που είχε εντολές να συγκλίνει προς τα μέσα και να δίνει βοήθειες στον Βρεττό δεν έγινε απειλητικός. Ο Παλλευκάδιος παρατάχτηκε με παίκτη “κλειδί” τον Μπαλή, ο οποίος αγωνίστηκε μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και πίσω από τους δύο χαφ (Φλούδα και Καλογέρη), με στόχο να προσφέρει τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Ο Χ.Ζ. Κοκόλης ξεκίνησε δεξιά και μετά το 25′ άλλαξε πτέρυγα με τον Ορφανό, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μπαλάφας. Το παιχνίδι του Τηλυκράτη στο πρώτο 45λεπτο περνούσε κυρίως από τα πόδια του Καλογερή, ενώ αυτό του Παλλευκάδιου είχε αφετήρια τον Κοκόλη. Στο πρώτο 20λεπτο το ματς ήταν γρήγορο και δυνατό, ενώ μετά το 1-0 καμία ομάδα δεν άλλαξε τον ρυθμό της, άρα και το τέμπο της αναμέτρησης, που κύλησε με πολύ παιχνίδι γύρω από τον χώρο του κέντρου.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Η εντολή του Πάνου Πολίτη για προσπάθεια ώστε να κρατηθεί η μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια των παικτών του (με προφανή στόχο να κουραστεί ο αντίπαλος) εισακούστηκε, γεγονός που έκανε τον Τηλυκράτη και περισσότερο επικίνδυνο στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Η επίτευξη του 2-0 στο 56′, οδήγησε τον Γ. Κατηφόρη στο 4-2-3-1 (μετά την είσοδο του Χ.Σ. Κοκόλη), ενώ μετά το 76′ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν 4-4-2 χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού μετά το 80′ ο Τηλυκράτης πρόσθεσε στην άμυνά του και τον Σάντα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το τελικό 2-0 κρίνεται πέρα ως πέρα δίκαιο, αφού εκτός από την ουσία, ο Τηλυκράτης είχε ότι απαιτεί ένα ματς… ημέρας, ματς δηλαδή που δεν αποτελεί μέλος μιας ομάδας αγώνων όπως συμβαίνει στο πρωτάθλημα.

thl-palleuk f3 mparaz
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έβγαλε το ματς το διαιτητικό τρίο, με τον Μπαΐλη να δείχνει πέντε κίτρινες σε παίκτες του Τηλυκράτη και τρεις σε παίκτες του Παλλευκάδιου.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
17′ Κεφαλιά του Κτενά σε εκτέλεση φάουλ του Γ. Καταγή, ο Τρανουλίδης έδιωξε σε κόρνερ.
22′ Ο Γ. Καταγής με κεφαλιά τροφοδότησε τον Μακρυγιάννη, αυτός με τακουνάκι έβαλε την μπάλα μπροστά του και αφού ντρίμπλαρε τον Βλάχο με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-0.
34′ Σουτ του Μακρυγιάννη, ο Καταγής κόντραρε την μπάλα που έφυγε κόρνερ.
43′ Φαλτσαριστό σουτ του Φλούδα, η μπάλα κατέληξε άουτ.
51′ Γύρισμα του Κοκόλη στην καρδιά της άμυνας του Τηλυκράτη, ο Σκιαδάς όμως πρόλαβε τον Ορφανό πριν ο τελευταίος γίνει επικίνδυνος για την εστία του.
56′ Συρτή σέντρα του Μακρυγιάννη, ο Π. Λούζι “κλότσησε αέρα” μέσα στην μικρή περιοχή, ο Καλογερής όμως με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Τρανουλίδη σημειώνοντας το 2-0.
62′ Ο Τσελάι επιχείρησε βολέ, η πρόσκρουση της μπάλας όμως στον Γεωργάκη “χάλασε” το σουτ του παίκτη του Παλλευκάδιου.
75′ Ο Κτενάς πάσαρε στον Περιστέρη που σούταρε και ο Τρανουλίδη απέκρουσε.
77′ Σουτ του Ορφανού με στόχο την γωνία του Σκιαδά, ο Κτενάς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και παραχώρησε κόρνερ.
Διαιτητικό τρίο: Μπαΐλης, Ποντίκης, Π. Φραγκούλης
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Π. Πολίτης): Σκιαδάς, Βρεττός, Γεωργάκης, Π. Λούζι, Ο. Λούζι, Σ. Καταγής, Περιστέρης, Κτενάς, Μακρυγιάννης (80′ Σάντας), Γ. Καταγής (90′ Γαζής), Καλογερής (86′ Κούρτης).
ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Γ. Κατηφόρης): Τρανουλίδης, Μπαλή, Τσελάι (76′ Πετούσης), Καταγής, Βλάχος, Φλούδας (64′ Χ.Σ. Κοκόλης), Χ.Ζ. Κοκόλης, Καλογέρης, Κωστακιώτης, Ορφανός, Μπαλάφας.