ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΙΚΗ = 60-64
Με το ματς στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκαν οι εκτός έδρας υποχρεώσεις της Νίκης την φετινή σεζόν, ενώ παράλληλα γράφτηκε ο επίλογος της πολυετούς παρουσίας της λευκαδίτικης ομάδας στην Α2 (ο Ν. Βότσης δεν θα έρθει στην Λευκάδα για το τελευταίο ματς), καθώς η νέα σεζόν θα την βρει στα σαλόνια της Α1. Οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα που πήραν τριήμερο ρεπό μετά το νικηφόρο ματς επί της Δράμας, πήγαν στην Σταυρούπολη με δύο προπονήσεις στα πόδια τους, γεγονός που δεν κρύφτηκε κατά την διάρκεια του αγώνα. Η γηπεδούχος που έπαιξε με το κίνητρο της καλής εμφάνισης απέναντι στην πρωταθλήτρια, εκμεταλλεύτηκε την χαλαρότητα των αντιπάλων της και απείλησε μειώνοντας το σκορ στο καλάθι στο 39′ (60-62). Εκεί με δύο βολές (μία από την Κανταρά και μία από την Μπαλλά) η Νίκη πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, που ήταν το 210 σε ισάριθμα ματς από την αρχή του μαραθωνίου.
Η Νίκη που προηγήθηκε ακόμη και με 16π., έπαιξε από το 4ο λεπτό χωρίς την Χαιριστανίδου, η οποία υπέστη διάστρεμμα. “Η διαφορά των 16 πόντων δημιούργησε εφησυχασμό, παρ’ όλα αυτά πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν να μεγαλώσαμε το σερί νικών” ανέφερε στο lefkadaweb.gr ο Νίκος Δουβίτσας και συνέχισε λέγοντας: “Δεν πήγαμε στο ματς καλά προετοιμασμένοι εξαιτίας των πανηγυρισμών που ακολούθησαν το παιχνίδι με την Δράμα, όμως, μένουμε σε όλα αυτά που πέτυχαν τα κορίτσια, τα οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Κρατάμε το μεγάλο σερί νικών που αποτελεί μια τεράστια επιτυχία. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια και στο τμήμα Κορασίδων για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά να συγχαρώ και το τμήμα Παίδων της Δόξας για την πολύ μεγάλη νίκη που σημείωσε στον τελικό του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΑΓΣΙ”.
Δεκάλεπτα: 17-21, 29-39, 44-50, 60-64
Διαιτητές: Καλέσης-Λαδάς
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ (Μπαξεβάνος): Δημητριάδου, Μυγδαλιά 6, Τριανταφύλλου 1, Κεσόγλου 16(3), Δριστέλλα 4, Σαμαρά 11(3), Πετρίδου 5, Παυλίδου 2, Κανέλλογλου, Αντωνιάδου, Αναγνώστου 9, Μαγδαλιαννίδου 6.
ΝΙΚΗ (Δουβίτσας-Βαφιάς): Χαιριστανίδου 4, Αργυρού 2, Τζίμπο 5(1), Κανταρά 13(1), Μπαλλά 13, Ψυχογυιού 8(1), Κρητικού 3(1), Μοσχοπούλου 14(1), Βουκελάτου, Μεταξά, Λογοθέτη, Σταματέλου 2.