Με την 30η αγωνιστική που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης (1/4, ώρα 17.00′) πέφτει η αυλαία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας. Για τις έξι από τις 15 ομάδες το ματς της τελευταίας αγωνιστικής είναι αυτό με το οποίο θα αποχαιρετήσουν την σεζόν 2014-2015. Ο Λούρος, ο Ωρωπός, η ΑΕ Πρέβεζας, η Πλαγιά, το Θεσπρωτικό και η Βόνιτσα είναι τα σωματεία εκείνα που θα πουν το αντίο, άλλα ικανοποιημένα από την πορεία τους και άλλα με πίκρα για την μη επίτευξη του στόχου τους.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και εννιά ομάδες, για τις οποίες τα σοβαρά κρύβονται μετά την 30η αγωνιστική. Πρόκειται για τις πέντε στο πάνω μέρος του πίνακα (Καναλάκι, Παλλευκάδιος, Τηλυκράτης, ΠΣ Πρέβεζα και Πάργα), αλλά και τις τέσσερις στο βυθό (Απόλλων Νότιας Λευκάδας, Σινώπη, Σφακιώτες και Καρυά) που θα παλέψουν οι μεν της κορυφής για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας και την φυγή προς τα πάνω (Γ’ Εθνική), ενώ αυτές της ουράς για την ανανέωση της παραμονής τους στα… σαλόνια της ΕΠΣ Π-Λ.

Το ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της Τετάρτης στρέφεται στα ματς Παλλευκάδιου και Τηλυκράτη που θέλουν βαθμούς (και όχι βαθμό) πρώτα για να γίνουν τα πλέι οφ και μετά για να δουν από ποια θέση θα ξεκινήσουν, ενώ σημαντικά είναι τα ματς και για τις τέσσερις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα πλέι άουτ, αφού κάθε βαθμός που συγκεντρώνουν μπορεί να τους βάλει με καλύτερο συντελεστή στο μίνι πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει. Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής, αλλά και οι διαιτητές και οι βοηθοί τους που θα βρεθούν στα γήπεδα. Το Καναλάκι με τους τρεις βαθμούς που θα πάρει στα χαρτιά από τα Παλιάμπελα θα πάει ως πρώτο στην διαδικασία των πλέι οφ.

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/4/15
30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΩΡΑ 17:00′
ΚΑΡΥΑ – ΣΙΝΩΠΗ
Ζιώγας, Κωνσταντίνου, Τσόγκας
ΒΟΝΙΤΣΑ – ΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑ
Ν. Ρούσσος, Τριανταφύλλου, Τζίμας
ΠΑΡΓΑ – ΩΡΩΠΟΣ
Αλεξανδρόπουλος, Σφονδύλη, Κασάρι
ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΛ – ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ
Παπαδόπουλος, Φραγκούλης, Σίσκος
ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ – ΠΛΑΓΙΑ
Γ. Ρούσσος, Λάζαρης, Πάσχος
ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ
Μπαΐλης, Κούτρα, Λαζάρου
ΛΟΥΡΟΣ – ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ
Ρίππης, Γκαρτζονίκας, Ντόμαρης
ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ – ΚΑΝΑΛΑΚΙ