Δελτίο Τύπου

Θέμα: Επιλεξιμότητα Βοσκοτόπων

Δυστυχώς έρχεται να επαναληφθεί ο Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών” ύστερα από σχετικό έγγραφό του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΟΠΕΚΕΠΕ, Περιφέρεια Ηπείρου, σχετικά με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων.

Το πρώτο πρόβλημα μη πληρωμής της εξισωτικής αποζημίωσης από τους βοσκοτόπους είναι αυτό που αφήνει απλήρωτους πάνω από το 70% των παραγωγών.

Ο Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών” με σχετικό έγγραφο από πέρυσι 22/5/2013 προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Αναπληρωτή Υπουργό – Γεν.Γραμματέα Υπουργείου , ΟΠΕΚΕΠΕ , ακολουθούν συσκέψεις κόντρα συσκέψεων παρουσία της Αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ , Υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΠΕΚΕΠΕ 1/7/2013 και 28/11/2013 στην έδρα του Περιφερειακού ΟΠΕΚΕΠΕ   αλλά και στα γραφεία του Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών” με την παρουσία και των άλλων Ενώσεων της Ηπείρου, είχε επισημάνει το πρόβλημα χωρίς τελικά να δοθεί οριστική λύση.

Επανερχόμενος με νέο έγγραφο ο Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών” στις 14/7/2014 προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Αναπληρωτή Υπουργό-Γεν.Γραμματέα – ΟΠΕΚΕΠΕ και Περιφέρεια Ηπείρου, ακολουθεί συνάντηση στην Αθήνα στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το ίδιο θέμα , κάνει λόγο για αχρεωστήτως καταβληθέντα προηγούμενων ετών το οποίο απευχόμαστε χωρίς όμως να αποκλείεται τίποτε.

Η μη πληρωμή της εξισωτικής 2013 από την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους κτηνοτρόφους της περιοχής μας στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάνε , τους φέρνει σε αδιέξοδα μεγάλα και απ’ ότι φαίνεται παίζει με την υπομονή τους χωρίς να είναι για τίποτα σίγουροι τι θα γίνει από εδώ και στο εξής με την πληρωμή των επιδοτήσεων.

Για τον Γ.Α.Σ.Ι

“ ΈΝΩΣΗ αγροτών”

Ο Πρόεδρος

Μπαλτογιάννης   Χριστόδουλος

ΓΑΣΙ agrotikos sineterismos giannena