ΠΛΑΓΙΑ – ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ = 0-1
Μπορεί να μην έκανε… ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αυτό όμως διόλου ενόχλησε τον Παλλευκάδιο, ο οποίος θα βουτήξει τα… πορτοκάλια στην θάλασσα (έθιμο των Φώτων στην Λευκάδα) ως πρωταθλητής χειμώνα. Η νίκη στο γήπεδο της Παλαίρου επί της Πλαγιάς, σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα του ΠΣ Πρέβεζα από την Βόνιτσα, προκάλεσαν νέα ανατροπή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας, η οποία πλέον ανήκει στην ομάδα του Παλλευκάδιου.
Ο Παλλευκάδιος έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στην σκληροτράχηλη ομάδα της Πλαγιάς, αφού θα μπορούσε να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Η αστοχία, όμως, των παικτών του επέτρεψε στην γηπεδούχο ομάδα να ελπίζει στην ισοφάριση, την οποία η Πλαγιά δεν πέτυχε ποτέ αφού κυνήγησε το γκολ με ανορθόδοξο τρόπο.
Οι παίκτες του Γιώργου Κατηφόρη έπιασαν στον “ύπνο” τους αντιπάλους τους, καθώς κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Η φάση του γκολ ξεκίνησε από τον Μπαλή, ο οποίος έδωσε στον Τσελάι, πριν η μπάλα φτάσει στον Χ.Ζ. Κοκόλη. Αυτός με σέντρα βρήκε στον Ορφανό που με πλασέ πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του εντός του 2015 που αποδείχτηκε αρκετό για το “διπλό” στο φινάλε του Α’ Γύρου. Με τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο στην συνέχεια, ο Παλλευκάδιος είχε κατοχή μπάλας και έφτασε πολλές φορές με αξιώσεις κοντά στο δεύτερο γκολ που δεν σημειώθηκε, τόσο κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όσο και κατά το δεύτερο 45λεπτο.
Η Πλαγιά που είχε σουτ του Β. Μωραΐτη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τρανουλίδη στο 44′, στην επανάληψη πήγε το ματς στον δικό της ρυθμό, και απείλησε είτε με στημένα, είτε με μεγάλες μπαλιές προς την περιοχή του Τρανουλίδη. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού δεν προκάλεσε την μεγάλη απειλή για την εστία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έφτασαν στο τελικό 0-1 με το άγχος να είναι ιδιαίτερα μεγάλο εξαιτίας και της διάρκειας των καθυστερήσεων που κράτησε μετά το 90ό λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης.
Διαιτητικό τρίο: Σπυράκος, Τσόγκας, Πάσχος
ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Γ. Κατηφόρης): Τρανουλίδης, Τσελάι, Μπαλή, Καταγής, Βλάχος, Φλούδας, Χ. Ζ. Κοκόλης, Σπανός, Κονιδάρης (68′ Μπάλτσας), Ορφανός (79′ Κωστακιώτης), Χ. Σ. Κοκόλης (76′ Φωτεινός).