Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής στην Α’ Κατηγορία, επέτρεψαν στον Αχέροντα Καναλακίου να περάσει μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα. Από εκεί και πέρα γνωστοποίησαν ότι τέταρτη ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα θα είναι ο ΠΣ Πρέβεζα και πέμπτη ο Απόλλων Πάργας.
Αν κατά την διάρκεια της 30ής αγωνιστικής ο Παλλευκάδιος ΚΑΙ ο Τηλυκράτης δεν κερδίσουν (την Πλαγιά εντός έδρας και τον Απόλλωνα ΝΛ εκτός, αντίστοιχα), τότε η ομάδα του Καναλακίου που θα πάρει το τρίποντο από τα Παλιάμπελα, θα στεφθεί πρωταθλήτρια χωρίς να χρειαστεί την διαδικασία των πλέι οφ, αφού θα έχει στην χειρότερη περίπτωση τέσσερις βαθμούς διαφορά από τους διώκτες της και πέντε στην καλύτερη.
Επειδή το παραπάνω σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, περνάμε αμέσως στον τρόπο διεξαγωγής των πλέι οφ. Ξεκινάμε από το ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας Παλλευκάδιου και Τηλυκράτη μετά την λήξη της 30ής αγωνιστικής, θα χρειαστεί ένας αγώνας μπαράζ για να μάθουμε ποια ομάδα θα πάει στα πλέι οφ ως δεύτερη και ποια ως τρίτη (και αυτό γιατί στα μεταξύ τους ματς έχουν συγκεντρώσει τρεις βαθμούς ο καθένας και έχουν πετύχει ίδιο αριθμό γκολ (3-3)).
Τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν με δύο ματς. Αυτό ανάμεσα στον 2ο και τον 5ο και αυτό ανάμεσα στον 3ο και τον 4ο. Θα γίνει ένας αγώνας για κάθε ζευγάρι, στην έδρα του 2ου και του 3ου. Οι δύο γηπεδούχες θα προκριθούν σε περίπτωση νίκης τους ή ισοπαλίας, ενώ ο φιλοξενούμενος (5ος και 4ος) θα προκριθεί μόνο αν νικήσει. Παράταση και πέναλτι σε αυτά τα ματς δεν υπάρχουν.
Ακολούθως, οι νικητές των δύο αγώνων, θα παίξουν ένα ματς μεταξύ τους που θα γίνει στην έδρα αυτού που θα έχει τερματίσει ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα (και εδώ ο γηπεδούχος θα έχει το πλεονέκτημα της ισοπαλίας).
Μετά και το ματς αυτό (το τρίτο στην διαδικασία των πλέι οφ) θα γίνει και το τελευταίο, εκείνο δηλαδή που θα καθορίσει τον πρωταθλητή. Σε αυτό ο Αχέρων Καναλακίου θα υποδεχθεί στην έδρα του την ομάδα που θα έχει “καθαρίσει” από το τρίτο ματς της διαδικασίας. Ο Αχέρων θα στεφθεί πρωταθλητής με νίκη ή ισοπαλία, ενώ η αντίπαλός του θα στεφθεί πρωταθλήτρια μόνο αν νικήσει.
ΤΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
Τα αποτέλεσματα της 29ης αγωνιστικής οριστικοποίησαν και την τετράδα των πλέι άουτ. Σε αυτά ως πρώτη θα πάει η ομάδα του Απόλλωνα ΝΛ και θα ακολουθήσουν Σινώπη, Σφακιώτες και Καρυά. Οι τέσσερις αυτές ομάδες θα μπουν στο μίνι πρωτάθλημα με βαθμούς που θα προκύψουν από την διαίρεση του αριθμού των βαθμών τους μετά και την 30ή αγωνιστική, αφού προηγουμένως γίνει διαίρεση με τον αριθμό τέσσερα (4). Μετά και το μίνι πρωτάθλημα των πλέι άουτ, η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση θα σωθεί χωρίς να περιμένει κάτι άλλο, ενώ οι άλλες τρεις ομάδες θα αναμένουν την κατάληξη του Εθνικού Φιλιππιάδας στην Γ’ Εθνική, και του πρωταθλητή στην διαδικασία των μπαράζ ανόδου από την Α’ Κατηγορία στην Γ’ Εθνική.