Ανοιχτή Επιστολή

Δημάρχου Λευκάδας προς την Super League 2

Προς :

Τον Πρόεδρο της Super league κ.Πέτρο Μαρτσούκο

 

Κοινοποίηση:  Α) Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ.Τάκη Μπαλτάκο

Β) Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ.Γιάννη Βρούτση

Αγαπητοί  Κύριοι,

Ενημερωθήκαμε από την ΠΑΕ Τηλυκράτης και στη συνέχεια από site ότι στις 6 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε αυτοψία από κλιμάκιο της Super league 2 με θέμα την ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Λευκάδας “Πλάτωνας Γρηγόρης”.

Η ενημέρωση για τον έλεγχο είχε έρθει στο επίσημο mail της ομάδας του Τηλυκράτη την προηγουμένη μέρα και ώρα 20.40.Και ο έλεγχος θα γινόταν την επομένη 6/02/2024 και ώρα 13.00.

Η ΠΑΕ Τηλυκράτης ενημέρωσε την SL2 ότι το γήπεδο είναι ιδιοκτησία του Δήμου Λευκάδας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την συντήρηση και παραχωρείται στην ομάδα μόνο για τους αγώνες που δίνει στο πρωτάθλημα SL2 . Ως εκ τούτου ως κύριος ιδιοκτήτης και παραχωρητής ο Δήμος , η SL2 θα έπρεπε να απευθυνθεί πρωτίστως στον Δήμαρχο ή στον  αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα αθλητισμού, ώστε  o Δήμος να γνωρίζει για την αυτοψία που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί και να παρευρίσκεται μαζί με τον υπεύθυνο για το πράσινο και τον γεωπόνο  κατά την επίσκεψη του κλιμακίου.

Συνεπώς δεν λάβαμε ποτέ ενημέρωση ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΤΕ παρά μόνο από την ομάδα του Τηλυκράτη.

Παρόλα αυτά με προτροπή εμού του ιδίου, του Δημάρχου Λευκάδας  Ξενοφώντα Βεργίνη,  είχε κανονιστεί να μεταβούν οι αρμόδιοι του Δήμου την ώρα του ελέγχου,(ώρα 13.00).

Όμως, το πρωί της 6/2/2024 και ώρα 10.50 π.μ ενημερωθήκαμε πάλι από την ομάδα του Τηλυκράτη ότι αιφνιδίως είχατε αλλάξει την ώρα της αυτοψίας  και το κλιμάκιό σας βρισκόταν ήδη στο στάδιο «Πλάτων Γρηγόρης». Αποτέλεσμα αυτής της σειράς των γεγονότων, ήταν να μην είναι δυνατόν ο εκπρόσωπος του Δήμου να παραβρίσκεται έγκαιρα στην αυτοψία που πραγματοποίησαν δύο εκπρόσωποί σας.

Εν κατακλείδι, μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από εσάς προς τους αρμοδίους του Δήμου Λευκάδας (Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο πρασίνου, υπεύθυνο Γεωπόνο για την συντήρηση του χλοοτάπητα, σε σχέση με τις ενέργειες στις οποίες  για το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου μας θα προβαίνατε, δεν γνωρίζουμε τα ονόματα και την ιδιότητα αυτών που διενήργησαν την αυτοψία,(καθότι θα έπρεπε να επιδείξουν τη σχετική εντολή, να γίνει ταυτοπροσωπία και να τους επιτραπεί η είσοδος και η διενέργεια αυτοψίας, την έκθεση την οποίαν συμπλήρωσαν, καθώς και το πρακτικό της Επιτροπής που συγκλήθηκε και απεφάνθη για την ακαταλληλότητα του χλοοτάπητα του Δημοτικού σταδίου μας που αποτέλεσμα είχε την ανάκληση της άδειας τέλεσης αγώνων επιπέδου SL2.

Σημειωτέον, ότι η επιστημονική άποψη του σύμβουλου μας γεωπόνου υπεύθυνου για την συντήρηση, είναι  εντελώς διαφορετική από αυτή των συμβούλων σας, ότι  δηλαδή το γήπεδο είναι κατάλληλο για αγώνες και σας διαψεύδει.

Δεν χρειάζεται, βέβαια, να αναρωτηθούμε όλη αυτή η μεθόδευση για ποιο λόγο έγινε αφού το αποτέλεσμά της μιλάει από μόνο του.

Όσον, όμως ,αφορά την συμπεριφορά σας, ως προς τον Δήμαρχο που στο πρόσωπό του εκπροσωπούνται όλοι οι Λευκαδίτες, αναμένουμε τις εξηγήσεις σας.

Ο  Δήμαρχος  Λευκάδας

Δρ. Ξενοφών Βεργίνης