Μαθημένη απο μικρή να διαβάζω παραμύθια, πήρα με ενθουσιασμό το παραμύθι της Αλεξάνδρας Μπρουτζάκη : «Αμάντα ,Η Πριγκίπισσα της Ανθοχώρας» απο τα ίδια τα χέρια της πρωτόλλειας συγγραφέως σε μια συνάντησή μας στην πλατεία Προσκόπων.

Το διάβασα στο Μόντρεαλ ή μάλλον το ρούφηξα κυριολεκτικά, καθώς η Αλεξάνδρα παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει βάλει στη συνταγή του παραμυθιού  τις σωστές δόσεις για μια ενδιαφέρουσα ιστορία με ωραίες περιγραφές και σπουδαία μηνύματα.

Η Αμάντα είναι μια Πριγκίπισσα της υπέροχης Ανθοχώρας, όπου όλοι και όλα βρίσκονται στα πόδια της. Εκείνη ανικανοποίητη αναζητάει να γίνει πεταλούδα και να πετάξει με τα φτερά της αλλά ταυτόχρονα να αποκτήσει ένα ιδιαίτερο περιδέραιο. Παρότι οι υπήκοοι του Βασιλείου της Ανθοχώρας προσπάθησαν να βρούν το περιδέραιο της επιθυμίας της, κανείς δεν κατόρθωσε να το βρεί.

Τότε εμφανίστηκε η νεραϊδομάγισσα που της υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει τα παράλογα εγωιστικά όνειρά της. Η περιπέτεια της Αμάντας στο ξένο βασίλειο, η επαφή της με τον ανθρώπινο πόνο, η ματαίωση της προσδοκίας της, όλα περνούν απαλά και τρυφερά απο την πένα της Αλεξάνδρας Μπρουτζάκη χτίζοντας τα μηνύματα του παραμυθιού.

Η εικονογράφηση του παραμυθού απο τη Μαιρηλία Φωτιάδου είναι εξαιρετικής αισθητικής , παντρεύοντας τις περιπέτειες της Αμάντας σε μια  ζωή, που διαψεύδει μεγαλεπήβολους πόθους και εγωιστικές συμπεριφορές,ανοίγοντας το παράθυρο της αγάπης και της κατανόησης.

«Αμάντα ,Η Πριγκίπισσα της Ανθοχώρας» της Αλεξάνδρας Μπρουτζάκη είναι ένα παραμύθι που με έπεισε ότι μπορώ να απολαμβάνω ακόμη την ανάγνωση των παραμυθιών…

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Είναι όμορφη και είναι πριγκίπισσα. Είναι η Αμάντα, η πριγκίπισσα της Ανθοχώρας. Όλοι και όλα στα πόδια της… Πιο παραμυθένιο δεν γίνεται. Πιο ανθρώπινο, όμως; Μαθαίνει να την αγαπούν… Αλλά ξέρει να αγαπά; Χρειάζεται πλούσια δώρα η αγάπη; θέλει μαγικό ραβδί ή αγκαλιά;
Εκείνη είναι μόνο ένα παιδί και μεγαλώνει με όσα του μαθαίνουν. Μια περιπέτεια εκεί που φυλάγονται του κόσμου τα ιερά, μια μεταμόρφωση… χωρίς φτερά θα της αλλάξει τη ζωή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λεπτομέρειες

ISBN13 9789607086440
Εκδότης ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης Δεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων 62
Επιμέλεια ΓΚΟΤΣΗ ΓΙΩΤΑ
Εικονογράφιση ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΜΑΙΡΗΛΙΑ

amanda - Αντίγραφο