Το νοσοκομείο που κτιριακά πλέον είναι ένα κόσμημα, επισκέφθηκε σήμερα η υποψήφια βουλευτής Λευκάδας, Αργυρή Κατωπόδη. Είναι η τρίτη φορά που βρέθηκε εκεί στην προσπάθειά της να συναντήσει το Διοικητή, Β. Μίχα, προκειμένου να συζητήσει μαζί του τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των απίστευτων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η ίδια σημειώνει:

“Η επίσκεψη μας σήμερα στο νοσοκομείο Λευκάδας ήταν για ακόμη μία φορά απογοητευτική. Κι η τρίτη προσπάθειά μας να συναντηθούμε με το διοικητή κ. Β. Μίχα, απέτυχε αφού και αυτή την φορά απουσίαζε. Επισκεφθήκαμε τους χώρους του νοσοκομείου και συζητήσαμε με την νεφρολόγο κ. Αυδίκου η οποία είναι αυτή που μόνη της σηκώνει το βάρος του τεχνητού νεφρού. Η απόγνωση και μόνο ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της αφού είναι η μοναδική γιατρός που εργάζεται στην αιμοκάθαρση και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Παρά τα αιτήματά της γραπτά και προφορικά, παραμένει μόνη της μη έχοντας το δικαίωμα…ούτε καν να αρρωστήσει. Διαπιστώσαμε φυσικά την παντελή απουσία αναισθησιολόγου με αποτέλεσμα να μην γίνονται χειρουργεία και οι ασθενείς να μεταφέρονται σε γειτονικά νοσοκομεία.

Η κατάσταση είναι απογοητευτική και στο ΕΚΑΒ που ακόμη δεν έχει μεταφερθεί στο νέο νοσοκομείο. Βρίσκεται σε απαράδεκτες συνθήκες σε ένα λυόμενο στο παλιό νοσοκομείο και είναι άγνωστο πότε θα γίνει η μεταφορά του. Η κατάσταση στο νέο νοσοκομείο πρέπει να αλλάξει . Και όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας των νοσοκομείων με αξιοκρατικά επιλεγμένες διοικήσεις, στοχευμένες προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη των τραγικών ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής. Έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος και γι αυτό το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί με εμπροσθοβαρή τρόπο προκειμένου να αντιμετωπισθεί η σημερινή τραγική κατάσταση που προκάλεσαν οι επιλογές των κ. Ξανθού και Πολάκη.”