Με αφορμή το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς σε λίγες μέρες και σε συνεργασία με το δ/ντη του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Παναγιώτη Μαρούση, το δ/ντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο καθώς και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών των δύο σχολείων, το Κ.Π. υλοποίησε 4 δίωρες συναντήσεις με τους μαθητές όλων των τμημάτων της ΣΤ’ τάξης.

Τις ομάδες συντόνισε η κα Σοφία Ασπρογέρακα, Κοινωνική Ανθρωπολόγος- M.Ed. και επιστημονικό  στέλεχος στο Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ» και ο στόχος ήταν να προετοιμαστούν ψυχολογικά οι μαθητές για τη μετάβασή τους την επόμενη χρονιά στο Γυμνάσιο.

Οι μαθητές , με βιωματικό τρόπο, έκαναν μια αναδρομή στη μέχρι τώρα σχολική τους ζωή  και κατέγραψαν ποια εφόδια -που πήραν από το Δημοτικό- θα τους χρειαστούν στη συνέχεια και στο Γυμνάσιο. Συζήτησαν και μοιράστηκαν όλοι μαζί ποια είναι… «Τα κακά νέα και τα καλά νέα σχετικά με το Γυμνάσιο», ώστε να προετοιμαστούν για την επερχόμενη αλλαγή , ζωγράφισαν το «Δέντρο του ΘΕΛΩ και του ΜΠΟΡΩ» αναφορικά με τα όνειρά τους για την επόμενη χρονιά και συμπλήρωσαν ακροστιχίδες με λέξεις σχετικές με το Γυμνάσιο.

Μέσα από τη βιωματική τους συμμετοχή, κατανόησαν την σημαντική ηλικιακή καμπή στην οποία βρίσκονται, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τη μετάβασή τους στο Γυμνάσιο, αλλά αναγνώρισαν και τη σημαντικότητα που έχουν οι αλλαγές γενικά στη ζωή μας.

Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία, ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, και  φυσικά στους  μαθητές της ΣΤ’ τάξης… ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ!

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ