Επεισοδιακή ήταν η εβδομάδα με λογοδοσία και παρατράγουδα στον ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας. Στην συνέχεια οι μετάνοιες  του  αναπληρωτή ο οποίος μάλιστα ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν μαχαιρώματα και κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ!  Σίγουρα….. Και αφού τα άκουσε, κατέβασε βέβαια την ανάρτηση για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και ούτε γάτα ούτε ζημία νομίζουν… (δημοσίευσε προσωπικό μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας!)

Και μιας και το έχεις άγχος κυρία μου όλα αυτά περί κόντρας κλπ. είναι εφευρέσεις των δημοσιογράφων, να το ξέρεις αυτό! Δεν υπάρχουν κόντρες και μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας! Μπορείς λοιπόν να κοιμάσαι ήρεμα και την επόμενη φορά που θα κάθεσαι εκεί στο μπαλκονάκι σου και θα σκέπτεσαι που να πεις τον πόνο σου ή απλά τι να κάνει άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, στείλε ένα μήνυμα. Κάποιος θα βρεθεί να σε ακούσει εκεί. Βέβαια ανάλογα το περιεχόμενο του μηνύματός σου μπορεί τελικά να γίνεις και πρωτοσέλιδο, να δεις το μήνυμα σου πρώτο θέμα παντού! Τι να κάνουμε είναι ένα ρίσκο. Αλλά μην ανησυχείς ο κόσμος γρήγορα ξεχνά, θα κάνεις και τον σχετικό χαμό και «ούτε γάτα ούτε ζημία»…

Αλήθεια πόσες «πολιτικές παρθένες»  αντέχει ένας τόπος;

Όσο για τα καινούργια ήθη που έφερε τα τελευταία χρόνια η πρώτη φορά αριστερά στη χώρα μας και την διαφάνεια που ευαγγελίζονται , τέτοιους είδους τακτικές και συμπεριφορές σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά και μόνο την αμαυρώνουν! Δυστυχώς η πολιτική και κοινωνική ανωριμότητα μοιραία οδηγούν στην γραφικότητα και η αντιπολιτευτική εμπάθεια κάποιους τους τυφλώνει! Να μας λείπουν τέτοια ήθη! Όσο δεν απομακρύνονται από τον χώρο φαινόμενα που ανήκουν στο παλιό και σάπιο κατεστημένο γιατί εκεί έμαθαν να λειτουργούν έτσι, η όποια προσπάθεια για αλλαγή σε αυτή την χώρα θα είναι καταδικασμένη. Πώς να το κάνουμε την αλλαγή δεν μπορεί να την επιφέρουν οι θήτες και αυτό ισχύει βέβαια για όλα τα κόμματα! Δεν φτάνει να κάνεις την μεταγραφή από το ένα κόμμα στο άλλο και να προβάλλεις την παρθενογένεση σου. Αυτό κάνουν  πολλά στελέχη που άλλοτε έκαναν τα κουμάντα τους στα κόμματα που τώρα κατηγορούν και τελικά πάντα κάπου τους βγαίνει ο παλιός κακός τους εαυτός….

Να ναι καλά τα σόγια!

Στην ουσία έχει καλυφτεί το θέμα με την λογοδοσία του Δημάρχου. Δυο λόγια για την προσέλευση μιας και ακούμε για μαζική προσέλευση πολιτών. Σίγουρα κόσμος ήρθε, μετά βίας, αλλά το κατέφεραν να γεμίσουν την αίθουσα. Να ναι καλά οι φίλοι και οι συγγενείς που ήρθαν να ακούσουν τον Δήμαρχο, γιατί οι πολίτες επί το πλείστον γύρισαν την πλάτη στην λογοδοσία. Με μισή ώρα καθυστέρηση και βάλε ξεκίνησε η λογοδοσία. Ευτυχώς ήρθαν τα σόγια να σώσουν την κατάσταση. Να ναι καλά η μάνα και η πεθερά, η ξαδέρφη, η κουμπάρα και οι κολλητοί αφού έτσι γέμισε η αίθουσα. Ήρθαν βέβαια και κάποιοι πολίτες για να είμαστε δίκαιοι, ήρθαν στελέχη του κόμματος, κάποιοι πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων. Παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Χαλικιάς, ήρθε ο εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη και κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Έτσι είχε ο Δήμαρχος τελικά κοινό να λογοδοτήσει. …

Επιλεκτικές ικανότητες – Έκρηξη τεχνολογίας

Να πούμε επίσης ότι εκεί που δεν είναι σε θέση να οργανωθούν για να μεταδώσουν τα Δημοτικά Συμβούλια μέσα από την συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού «Ράδιο Καρυά» ξαφνικά είχαμε μια έκρηξη τεχνολογίας ώστε να μεταδίδεται η λογοδοσία όχι μόνο στον κατά τα αλλά μισοπεθαμένο σταθμό, αλλά και ζωντανά στα κοινωνικά δίκτυα! Είδες όταν έχεις κίνητρο τι είσαι σε θέση να κάνεις….… (σχετικά με τον σταθμό να πούμε πως θέλουν να τον αναστήσουν σύντομα με στούντιο στην Λευκάδα και όπως μαθαίνουμε έχουν γίνει τελευταία και κάποια έξοδα για τον σταθμό, μπράβο για αυτή την κίνηση!)

Άλλο λογοδοσία, άλλο απολογισμός!

Στην ουσία του θέματος: Ήδη ήταν άκρως παραπλανητική η προβολή της λογοδοσίας και έχουν δημιουργηθεί λάθος εντυπώσεις. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν άλλο η λογοδοσία, άλλο ο απολογισμός. Ο απολογισμός δεν είναι κάποια ηρωική και τολμηρή πράξη του εκάστοτε Δημάρχου, αλλά αποτελεί υποχρέωση του βάσει Καλλικράτη! Προβλέπεται και ορίζεται στο Νόμο περί Δήμων και Κοινοτήτων. Είναι υποχρέωση του κάθε Δημάρχου να απολογείται  στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, ταυτόχρονα απέναντι σε όλους τους  Δημοτικούς συμβούλους αλλά και στους δημότες σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15), τουλάχιστον, ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτή καλούνται οι κάτοικοι, καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή. Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.»

Μετά την λογοδοσία εκκρεμεί ο απολογισμός!

Συνεπώς αυτό που παρακολουθήσαμε δεν ήταν ο απολογισμός! Ο Δήμαρχος αποφάσισε πως θέλει να λογοδοτήσει απέναντι στους πολίτες για την μέχρι τώρα πορεία της Δημοτικής Αρχής και καλά έκανε. Καλέστηκαν όλες οι παρατάξεις και οι Σύμβουλοι, αλλά ποιος είχε όρεξη, όπως μας είπαν, να πάει να ακούσει τον Δήμαρχο να μονολογεί αφού τους είπε πως θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός σε ειδική συνεδρίαση όπως προβλέπεται από τον νόμο. Εν κατακλείδι παρακολουθήσαμε μια προεκλογική εκδήλωση την οποία βαφτίσαμε λογοδοσία, όπου ο Δήμαρχος μονολογούσε χωρίς αντίλογο! Αναμένουμε λοιπόν σύντομα την ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα τοποθετηθούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις όπως προβλέπεται από τον Νόμο! Εκεί θα αξιολογηθεί πραγματικά το έργο της Δημοτικής Αρχής από όλες τις πλευρές. Άλλωστε όπως συνηθίζει τελευταία να επαναλαμβάνει ο Δήμαρχος μια από τις αγαπημένες του ατάκες, ο διάλογος είναι στο DNA της Δημοτικής Αρχής. Θα το δούμε αυτό στον απολογισμό, εφόσον γίνει βέβαια.

«Σημαία μας η διαφάνεια και ο δημοκρατικός διάλογος»

Μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό του Περιφερειάρχη, ο οποίος πρόλαβε τον Δήμαρχο και  ανακοινώσε την ένταξη του Θεάτρου Λευκάδας στο ΕΣΠΑ 2014-2020, τον λόγο τον πήρε ο Δήμαρχος και δεν τον ξανάφησε… Και τι δεν είπε! Θύμισε πάλι σε όλους ότι ανέλαβαν σε μια κρίσιμη στιγμή και αυτό είναι αλήθεια βέβαια. Για αυτό άλλωστε τους εμπιστεύτηκε ο κόσμος, πίστευαν τότε ότι θα έβλεπαν κάτι το διαφορετικό. Σημαία της Δημοτικής Αρχής είναι η διαφάνεια και ο δημοκρατικός διάλογος ισχυρίζεται ο Δήμαρχος. Πιστεύω οι πολίτες έχουν πάρει μια γεύση και περί αυτού. Είναι ανοιχτοί στην καλοπροαίρετη κριτική, είπε ο Δήμαρχος. Το έχουμε καταλάβει και αυτό. Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε πως δεν τα έκαναν όλα καλά. Υπήρχαν και λάθη, αλλά ποτέ από πρόθεση! Πάντα από την αγωνιά να τα κάνουν όλα καλά. Κατανοητό και ανθρώπινο θα λέγαμε. Βέβαια τίθεται το ερώτημα ποιος αιρετός θα ομολογούσε ότι κάνει λάθη από πρόσθεση ή ότι παίρνει αποφάσεις που ευνοούν συγκεκριμένους ανθρώπους της αρέσκειάς τους…

Τα έργα έχουν την δική τους ιστορία..

Μάθαμε ότι αυξήθηκαν τα έσοδα στον Δήμο και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πάρα πολλά έργα για την Λευκάδα. Έργα για τα σκουπίδια, έργα για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης! Θα ακολουθήσει έργο για την υποθαλάσσια ζεύξη, πώς και πότε μένει να το δούμε. Άμεση προτεραιότητα το επόμενο διάστημα έχει ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού, ο οποίος να το πούμε κόσμια βρίσκεται σε γερασμένη κατάσταση. Θα δούμε το Θέατρο Λευκάδας να ολοκληρώνεται όπως και τον Περιφερειακό της πόλης, υπόσχεται ο Δήμαρχος. Δρομολογούνται επίσης οι βιολογικοί Καρυάς, στα Σύβοτα και στους Σφακιώτες. Επίσης ασκείται σημαντική κοινωνική πολιτική και αυτό πιστεύει ο Δήμαρχος ότι αποδεικνύεται με τις δράσεις της ΔΕΠΟΚΑΛ.

Μούφα αποκαλύψεις γιατί «Κόρακας κορακιού μάτι δεν βγάζει»

Υπάρχει και ένα αμαρτωλό κομμάτι αποκάλυψε ο Δήμαρχος Λευκάδας στην λογοδοσία που αφορά την Δημοτική Περιουσία! Πολίτες της Λευκάδας έχουν καταπατήσει εκατοντάδες στρέμματα και η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει και αυτή την μάχη. Ναι μεν είπε ο Δήμαρχος ο κάθε ένας έχει τα όπλα του, αλλά αυτή είναι μια μάχη που θέλει να κερδίσει. Και μιας και στον κόσμο αρέσουν οι αποκαλύψεις και ο Δήμαρχος φαίνεται πως είχε τις «καλές» του, είπε να κάνει άλλη μια: Ενημέρωσε τους πολίτες ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε υποβάλλει Ε9 για τον Δήμο Λευκάδας. Και ενώ ο πολίτης που δεν θα υποβάλλει Ε9 τιμωρείται, οι αιρετοί έχουν ασυλία; Γιατί λοιπόν για έναν Δήμαρχο ή οποιοδήποτε αιρετό δεν υπάρχουν επιπτώσεις; Πόσες φόρες έχουμε ακούσει αιρετούς και τώρα και τον Δήμαρχο να κατηγορούν τους προκάτοχούς τους για διάφορα  ζητήματα , αλλά ποτέ δεν υπάρχουν επιπτώσεις!

Άτυπες συμφωνίες μεταξύ αιρετών

Επί της ουσίας λοιπόν χρησιμοποιούν οι μεν τους δε και αντίστροφα για να δικαιολογούν τις δικές τους ανεπάρκειες. Πάντα φταίνε οι προηγούμενοι αλλά δεν τους πειράζουμε κιόλας έτσι δεν θα πειράξουν και οι επόμενοι εμάς. Άτυπες συμφωνίες μεταξύ αιρετών…. «Κόρακας κορακιού μάτι δεν βγάζει”. Τι να τις κάνεις λοιπόν τις αποκαλύψεις όταν τελικά είναι μούφα και μόνο για λογούς προεκλογικού εντυπωσιασμού….  Επίσης μην ξεχνάμε κάπου θα τον συναντήσει στις επόμενες εκλογές  ο νυν τον πρώην Δήμαρχο Λευκάδας ως υποψήφιο και αυτή την φορά δεν θα έχουν κοινά συμφέροντα…

Ποιος ροκανίζει τα βουνά μας; Να μιλήσετε κύριε Δήμαρχε, όχι μόνο σπόντες!

Ακούσαμε τον Δήμαρχο να αφήνει υπονοούμενα και για το νταμάρι στην Απόλπαινα, αλλά επί της ουσίας και εδώ αέρας κοπανιστός. Σπόντες του τύπου όλοι ξέρουν τι γινόταν εκεί, αλλά κανείς δεν μιλάει. Να μιλήσετε λοιπόν κύριε Δήμαρχε, θέλει θάρρος και αποφασιστικότητα, όχι μόνο σπόντες! Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η νοοτροπία της σπόντας. Αυτοί που χρόνια τώρα ροκανίζουν τα βουνά μας θα πρέπει κάποια μέρα να κατονομαστούν με ότι επιπτώσεις συνεπάγονται!

Θα τα καταφέρουν!

Άγχος το έχει ο Δήμαρχος  και λογικό είναι μέχρι της Φανερωμένης, στις 28 Μαΐου, ο δρόμος παράκαμψης στο νταμάρι της Απόλπαινας να έχει ολοκληρωθεί και από ότι είπε θα τα καταφέρουν!

Πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο τουρισμού

Άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο στο οποίο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος αφορούσε τον Τουρισμό. Και εδώ η Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι κάνει καλή δουλειά με την επιτροπή Τουρισμού. Δεν θα το σχολιάσουμε αυτό!  Θα συμφωνήσουμε μαζί του όμως πως χρειάζεται γενικότερα να αλλάξει το μοντέλο τουρισμού. Για να αναβαθμιστεί η ποιότητα θέλει ενέργειες και από τους επιχειρηματίες και τους φορείς , αυτό πιστεύει ο Δήμαρχος και σίγουρα εδώ έχει δίκιο!

Ο Δήμαρχος ποντάρει σε άλλη μια 5ετία

Παρά τα προβλήματα και την όποια κριτική ασκείται δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι γίνεται και έργο στην Λευκάδα με την βοήθεια πολλών παραγόντων και πολιτικών δυνάμεων. Είμαστε και λίγο τυχεροί εδώ στην Λευκάδα γιατί είχαμε και έχουμε ανθρώπους σε όλους του πολιτικούς χώρους οι οποίοι διαχρονικά έχουν καταφέρει πολλά για την Λευκάδα και πάνω σε αυτά χτίζουν και οι επόμενοι. Οι καιροί σίγουρα είναι δύσκολοι, αλλά δεν φτάνει να μπαλώνεις μόνο τα προβλήματα της  καθημερινότητας, ούτε μόνο να συνεχίζεις ότι έχουν δρομολογήσει οι προκάτοχοί σου, αυτά είναι δεδομένα. Ο Δήμαρχος Λευκάδας είπε πως ο σχεδιασμός της Δημοτικός Αρχής είναι για τα επόμενα 10 χρόνια. Προφανώς για αυτό δεν έχει καταφέρει να πείσει τους πολίτες ότι η Λευκάδα μπήκε σε ρότα ανάπτυξης. Συνεπώς ζητά πίστωση χρόνου και ποντάρει σε άλλη μια 5ετία.

Έχασε το πλεονέκτημα – Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

Κλείνοντας  να πούμε ότι η λογοδοσία  είναι καλό να γίνεται, φτάνει να ανταποκρίνονται και οι πολίτες. Όταν θέλεις όμως όπως προβάλλεις και στην αφίσα να δημιουργήσεις μαζί με τους πολίτες θα πρέπει να τους έχεις μαζί σου. Αυτό το πλεονέκτημα το έχει χάσει η Δημοτική Αρχή. Οι πολίτες έχουν απογοητευτεί και έχουν κουραστεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να μην συμμετέχουν ούτε στις συνελεύσεις, ούτε στις λογοδοσίες. Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείς με κάποιον για να τον ακούσεις, αντιθέτως! Ειδικά όταν διαφωνείς επιβάλλεται να τον ακούς γιατί μόνο έτσι μπορεί κάποια στιγμή να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Ο τόπος μας δεν πάσχει από ανθρώπους που θέλουν το καλό του. Πάσχει από ανθρώπους που έχουν την διάθεση παρά τις διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις να μπορούν να αφήσουν πίσω τις προσωπικές αντιζηλίες και να συνεργαστούν. Αυτό είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά της πολιτικής ωριμότητας. Η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι σίγουρα άλλο ένα στοιχείο που κρατά τον όποιο αιρετό κοντά στους πολίτες, αλλιώς ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση, όπως και συμβαίνει…..

Μετά την λογοδοσία ακολούθησαν ερωτήσεις πολιτών και εκπροσώπων φορέων προς τον Δήμαρχο τις οποίες προσπάθησε να απαντήσει…..

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την λογοδοσία:

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
» Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ «

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας οι πολίτες απέδειξαν την ανάγκη για διαφάνεια, δημοκρατία και επικοινωνία στη Δημόσια Λογοδοσία του Δημάρχου Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, που πραγματοποιήθηκε χθες.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους πολίτες για το έργο της Δημοτικής Αρχής από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα, παραθέτοντας τους άξονες του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Λευκάδας, παρουσία του εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη π. Αθανάσιου, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου, του Αντιπεριφερειάρχη Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού κ. Αλέκου Μιχαλά, του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρου Χαλικιά, του Δημάρχου Μεγανησίου κ. Παύλου Δάγλα, του Διοικητή της 4ης ΜΣΕΠ κ. Ηρακλή Καλογερόπουλου, των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ Σταύρου Γρηγόρη και Λουκίας Κατωπόδη, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Μελών Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Για τρεις και πλέον ώρες οι πολίτες έγιναν κοινωνοί του έργου της Δημοτικής Αρχής παίρνοντας μέρος και οι ίδιοι ενεργά με δεκάδες παρεμβάσεις, προτάσεις, παραινέσεις, προβληματισμούς και σχολιασμούς.
Παραθέτουμε τα κύρια σημεία του απολογισμού των πεπραγμένων, έτσι όπως τα παρουσίασε στην ομιλία ο Δήμαρχος και προβλήθηκαν σε διαφάνειες στους δημότες.

Τα οικονομικά του Δήμου

Η πορεία των έργων

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Δρακονταειδής στα εξής:

Απορρίμματα
Δημοπρατείται μέσα στο 2018 η κατασκευή της Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης ύψους 9.665.793,60€

Ύδρευση – Αποχέτευση – Αντιπλημμυρικά
Έργα που εκτελούνται 2.697.539,79€. Έργα προς δημοπράτηση 1.438.709,68€.
Συνολικά 4.136.249,47€

Ζεύξη

Επανεκκίνηση των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου, ύστερα και από τη δέσμευση του Πρωθυπουργού τον Δεκέμβριο του 2017 στο Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Έργα σεισμών
Εκτελούνται ή έχουν συμβασιοποιηθεί έργα ύψους 11.170.980,98€ και είναι προς δημοπράτηση έργα ύψους 4.202.499,96€. Σύνολο 15.373.480,94€.

Ολόκληρη την διαδικασία της Δημόσιας Λογοδοσίας παραθέτουμε στο κανάλι του Πνευματικού Κέντρου στο You tube στον ακόλουθο σύνδεσμο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ