Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά το “διπλό” στο Αμύνταιο προετοιμάζεται ο Τηλυκράτης για τον τελικό Κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας. Αντίπαλος του πρωτοπόρου του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής στο τελευταίο ματς του θεσμού για την σεζόν 2017-2018 θα είναι ο Εθνικός Φιλιππιάδας. Ο Τηλυκράτης που η… μοίρα του τα έφερε έτσι ώστε να παίξει το νταμπλ στα δύο ματς με τον Εθνικό (τελικός Κυπέλλου στις 14/3/18 και τελευταίο εντός αγωνιστικού χώρου ματς πρωταθλήματος στις 24/3/18), θα κυνηγήσει την κατάκτηση του έκτου κυπέλλου από την έναρξη του θεσμού, ενώ αν κατακτήσει το τρόπαιο η ομάδα της Φιλιππιάδας θα το κάνει δικό της για έβδομη φορά.

“Να βγάλουν την ποιότητά τους”

Ο 37ος τελικός που θα έχει τυπικά γηπεδούχο τον Εθνικό και θα ξεκινήσει στις 15.30′ το μεσημέρι της Τετάρτης, αποτελεί για τον Τηλυκράτη ένα διάλειμμα από τα αλλεπάλληλα ματς πρωταθλήματος. “Για εμάς είναι ένας θεσμός που όλη τη χρονιά δώσαμε σημασία σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και από τη στιγμή που ευτυχήσαμε να είμαστε στον τελικό, ο στόχος είναι και η κατάκτησή του” ανέφερε ο Ανδρέας Παντζιαράς στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΣ Π-Λ. Ο προπονητής του Τηλυκράτη που δεν θα έχει στην διάθεσή του τον τιμωρημένο Φώντα Φέτση, αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού και σε παίκτες που δεν βρίσκονται συχνά στην αρχική ενδεκάδα αγώνων πρωταθλήματος, ενώ θα κρατήσει δίπλα του στον πάγκο κάποιους που είναι περισσότερο καταπονημένοι από άλλους. “Όποια παιδιά χρησιμοποιηθούν την Τετάρτη ελπίζω κι εύχομαι να δώσουν το 100%, να βγάλουν την ποιότητα και την προσωπικότητα που έχουν ως ποδοσφαιριστές, ώστε να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του κυπέλλου” τόνισε ο Ανδρέας Παντζιαράς που δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και τις ιδιαίτερες στιγμές που ζει ο υποψήφιος πρωταθλητής του 3ου ομίλου: “Ελπίζω να μπορέσει η ομάδα να κάνει το όνειρο 90 ετών πραγματικότητα, να μπορέσει να κατακτήσει το πρωτάθλημά της και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Νομίζω ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη Λευκάδα αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες στο νησί. Είναι εντυπωσιακό, μας αρέσει και όλοι θέλουμε να έχουμε μια θέση σε αυτή την επιτυχία μαζί με τη διοίκηση, μαζί με τον κόσμο, μαζί με τους φιλάθλους”.

“Δύο ιστορικές ομάδες”

Ο προπονητής του Εθνικού, Νίκος Λάππας, μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής για τον τελικό της Τετάρτης: “Σε αυτό τον τελικό θα συμμετέχουν δύο από τις ιστορικότερες ομάδες της ΕΠΣ Π-Λ, που έχουν τιμήσει την Ένωση στα πρωταθλήματα της Γ Εθνικής και πιστεύω ότι αυτός ο τελικός θα είναι αντάξιος της ιστορίας και της δυναμικότητας των δύο ομάδων. Θα γίνει ένα καλό ματς, ανεξάρτητα από το αν θα παίξουν όλοι οι βασικοί ή κάποιοι αντικαταστάτες τους. Πολλές φορές αυτοί οι παίκτες δίνουν περισσότερα. Ειδικά οι ποδοσφαιριστές θέλουν πολύ ένα τίτλο. Ας κερδίσει ο καλύτερος”.

“Θα τα καταφέρουμε”

Ο αρχηγός του Τηλυκράτη, Ανδρέας Κτενάς, σημείωσε τα εξής: “Συνηθίζεται να λέμε ότι ο τελικός Κυπέλλου είναι μια γιορτή για το ποδόσφαιρο και εγώ από την πλευρά μου να ευχηθώ να είναι πράγματι μια γιορτή για το ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε πάρα πολύ καλά αγωνιστικά και ψυχολογικά, είμαστε ένα βήμα πριν πετύχουμε τον πρωταρχικό μας στόχο που είναι το πρωτάθλημα. Θα αγωνιστούμε την Τετάρτη για τον τελικό του Κυπέλλου, έναν στόχο που βεβαίως και μας αφορά και είναι στόχος μας. Κρίνεται ένας τίτλος και ανεξάρτητα από το ποια παιδιά θα αγωνιστούν, θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε και θα τον κατακτήσουμε. Πράγματι το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος στόχος για κάθε ομάδα. Ανεξάρτητα αν επιδιώκει την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή τη σωτηρία. Εμείς ως Τηλυκράτης δεν υποτιμάμε καθόλου τον τελικό του Κυπέλλου, το θέλουμε το κύπελλο και από τη στιγμή που είμαστε στον τελικό θα κάνουμε τα πάντα για να τον κερδίσουμε”.

“Δεν υπάρχει φαβορί”

Ο Θοδωρής Μανιώτης του Εθνικού τόνισε τα ακόλουθα: “Τον καθένα θα ενδιέφερε η κατάκτηση ενός τίτλου. Δείχνει η βαθμολογία του πρωταθλήματος το αν είμαστε αουτσάιντερ ή όχι. Ο Τηλυκράτης είναι πρώτος. Πάει για το πρωτάθλημα. Σε έναν τελικό, όμως, δεν υπάρχουν αουτσάιντερ και φαβορί. Προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω μας τα αρνητικά αποτελέσματα. Δεν κάνει καλό να σκεφτόμαστε τι έγινε στο προηγούμενο ματς. Κοιτάζουμε ξεχωριστά τον κάθε αγώνα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία μας”.

** φωτό atpreveza.gr