ΟΔΥΣΣΕΑΣ – Α.Ο. ΚΑΡΥΑΣ = 1-2

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Η τρελή πορεία του Α.Ο. Καρυάς συνεχίζεται. Το νέο “διπλό”, αυτή την φορά μέσα στο Νυδρί επί του Οδυσσέα με σκορ 2-1, επανέφερε την ομάδα της ορεινής Λευκάδας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας, μια θέση που φαίνεται να έχει “ερωτευτεί” ο φετινός Α.Ο. Καρυάς, που εξακολουθεί να ζει το παραμύθι του. Προστάτης αυτής της σχέσης, του Α.Ο. Καρυάς και της πρώτης θέσης, αναδείχθηκε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου ο Νίκος Σταματέλος. Ο αριστεροπόδαρος παίκτης με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο φρόντισε να δώσει “αέρα” νίκης στην ομάδα του, η οποία διατήρησε το “τρίποντο” παρά την βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Οδυσσέα στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από τα πρώτα λεπτά ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Είχαν δοκάρι στο 1ο και το 19ο λεπτό, ενώ με συνεχείς επισκέψεις στα καρέ του Σ. Κυριακίδη αναζήτησαν το γκολ που ήρθε στο 24′ (0-1). Στο επόμενο δεκάλεπτο δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο, ενώ στο 35′ έγινε το 0-2. Ο Οδυσσέας από την πλευρά του είχε μόνο ένα καλό σουτ στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα διάστημα όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Μάλιστα στο 45′ άγγιξαν και το τρίτο γκολ, ωστόσο είδαν το ίδιο δοκάρι (οριζόντιο) να τους στερεί για τρίτη φορά την χαρά του γκολ.

Το γκολ του Οδυσσέα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (1-2 στο 47′), έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ψυχολογία όχι όμως και τις πολλές φάσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση. Στην καλύτερη τους φάση, στο 78′, δεν πέτυχαν το στόχο τους, όπως δεν το έκαναν και οι φιλοξενούμενοι που έψαξαν να “κλειδώσουν” το “τρίποντο”. Στα τελευταία λεπτά ο Οδυσσέας αύξησε την πίεσή του με γεμίσματα στην περιοχή, δεν κατάφερε όμως να γίνει απειλητικός για τον Παπά.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

1′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μεϊντάνη, η μπάλα έσκασε εντός της μικρής περιοχής, στην συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

3′ Σουτ του Σκέμπι, ο Σ. Κυριακίδης μπλόκαρε.

19′ Ψηλοκρεμαστό σουτ του Χότζα από δεξιά, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

21′ Ο Καρτάνος σούταρε και ο Παπά έπεσε στην αριστερή του γωνία παραχωρώντας κόρνερ.

Το 0-1 με τον Σταματέλο

24′ Από σέντρα του Χαλκιόπουλου, ο Σταματέλος με πλασέ πέτυχε το 0-1 (ΦΩΤΟ).

35′ Σουτ του Σταματέλου, η μπάλα πέρασε μέσα από πολλά ποδιά και κατέληξε στην γωνία της εστίας του Σ. Κυριακίδη (0-2) (ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ).

45′ Ο Μεϊντάνης επιχείρησε το σουτ εντός περιοχής, η μπάλα, όμως, σταμάτησε για τρίτη φορά στο οριζόντιο δοκάρι του Σ. Κυριακίδη.

47′ Σέντρα του Β. Κυριακίδη, λάθος εκτίμηση της μπάλας από τον Παπά, και ο Μουρεχίδης που καραδοκούσε με προβολή μείωσε σε 1-2.

66′ Σουτ του Σταματέλου κατέληξε άουτ.

Το 0-2 από το σουτ του Σταματέλου

78′ Ο Οδυσσέας ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Καλογέρη, ο διαιτητής άφησε το ματς να εξελιχθεί και στην συνέχεια ο Χρυσοβιτσάνος σούταρε αναγκάζοντας τον Παπά να εκτιναχθεί στην αριστερή του γωνία για να διατηρήσει το 1-2.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Α.Ο. Καρυάς πήρε από την αρχή τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου, κάτι που δεν άλλαξε ούτε με την τοποθέτηση του Χρυσοβιτσάνου δίπλα στον Μουρεχίδη. Ο Οδυσσέας εμφάνισε πιο ορθολογικό σχήμα στο δεύτερο 45λεπτο, ενώ η παρουσία του Παππά στον άξονα “γέμισε” το κέντρο των γηπεδούχων. Τα προβλήματα που δημιούργησε ο Οδυσσέας από την δεξιά πτέρυγα της επίθεσής του, μειώθηκαν αρκετά μετά την τοποθέτηση του Χότζα μπροστά από τον Γκολένα.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ (Χ. Βάννας): Σ. Κυριακίδης, Βάννας, Θειακός (84′ Βερύκιος), Γεωργάκης, Αργυρός, Καλογέρης, Χρυσοβιτσάνος, Παππάς, Μουρεχίδης (72′ Ζουριδάκης), Σταύρου, Καρτάνος (46′ Β. Κυριακίδης).

Α.Ο. ΚΑΡΥΑΣ (Α. Βλασσόπουλος): Παπά, Γκολένα (76′ Παπαδόπουλος), Χαλκιόπουλος, Ρεκατσίνας, Σ. Σάντας, Α. Βλάχος, Σταματέλος, Μεϊντάνης, Σκέμπι (59′ Ορφανός), Χότζα, Κρητικός (90’+ Καββαδάς).