Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το περασμένο Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο “Ορφέας” για τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου.

Ο πρόεδρος του “Ορφέα” κος Περδικάρης αφού καλωσόρισε τον κόσμο, μίλησε για το έργο του “Ορφέα” και ευχαρίστησε όσους μέχρι σήμερα τον στηρίζουν. Ο “Ορφέας” δεν είναι κάτι το απρόσωπο, είναι ένα μεγάλο κτίσμα ανθρώπων, παλιότεροι και σύγχρονοι, διακεκριμένοι επιστήμονες και απλοί άνθρωποι. Είναι μέσα σε όλους εμάς, είναι μέσα σε αυτούς που δούλεψαν όλα τα τελευταία 80 χρόνια και έφεραν τον “Ορφέα” μέχρι σήμερα. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους είναι αφιερωμένη η σημερινή εκδήλωση.»

Ο «Ορφέας» σίγουρα δεν θα ήταν αυτό που είναι χωρίς όλους αυτούς τους ανθρώπους, πρώην και νυν, οι οποίοι εργαστήκαν διαχρονικά και στήριξαν τον Ορφέα, ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο. Σημαντικοί άνθρωποι όπως ο Βασίλης Θέρμος, ο Παναγιώτης Σκληρός, ο Κώστας Κατωπόδης , η Μαρία Ρούσου αλλά και ο σημερινός πρόεδρος Δημήτρης Περδικάρης που έχουν διατελέσει πρόεδροι του συλλόγου.

Όλοι μαζί παλιοί και νέοι ένωσαν τις αναμνήσεις και τις δυνάμεις τους για το μέλλον του Ορφέα. Όλοι χρειάζονται και κανείς δεν περισσεύει! Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής καθώς και ο προέδρος Επιμελητηρίου κος Σκιαδαρέσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή πίτας και στην συνέχεια παρακολουθήσαμε μια πολύ ωραία γιορτή για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου!

Θυμηθήκαμε τα παλιά με τον Μάκη Βαντώρο να γυρίζει τον χρόνο πίσω θυμίζοντας το ξεκίνημα του Ορφέα αλλά και το πώς εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια.

Στην συνέχεια ακολούθησαν μικρά αποσπάσματα από το έργο της Κινηματογραφικής Λέσχης και του Λαογραφικού Μουσείο που επιμελήθηκε η Μαρία Σκληρού. Μικροί και μεγάλοι φίλοι του Ορφέα ήρθαν να ευχηθούν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση με την συμμετοχή όλων των τμημάτων του σωματείου.

Ξεχώρισαν βέβαια τα μικρά ταλέντα της παιδικής χορωδίας και η δασκάλα τους Ελένη Περδικάρη. Εξίσου εξαιρετικές και οι εμφανίσεις της Μαντολινάτας και του μαέστρου Κώστα Τσίντζα, της μικτής Χορωδίας και του χορευτικού τμήματος!

Ο «ΟΡΦΕΑΣ» είναι μια κυψέλη πολιτισμού γεμάτη από ένα ενθουσιώδες και εργατικό μελίσσι!  Όλοι μαζί δημιουργούν τις μεγαλύτερες προσδοκίες για το ότι ο «Ορφέας» αλλά και η Λευκάδα θα έχουν ακόμα ένα πιο λαμπρό μέλλον διατηρώντας και εξελίσσοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά!

Ορφέας Λευκάδας – Πάμε για τα 100!