ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιώργος Λογοθέτης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του  για την  Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Ελλάδα και Σουηδία με τίτλο :

Ο  “ΣΟΥΗΔΟΣ» ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” του ΟΠΑΝΔΑ, (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας) του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50.

Προσέλευση 10.30   Έναρξη 11.00

Μετά την βιογραφία του Μίκη Θεοδωράκη και του Ούλοφ Πάλμε, στο νέο του βιβλίο ο Γιώργος Λογοθέτης  καταγράφει τον τρόπο λειτουργίας της Σουηδικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  τις εμπειρίες του ως δήμαρχος ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ Λευκάδας 2007-2011. Παρουσιάζεται επίσης η ιστορική διαδρομή της Ελληνικής Τ/Α από το 1830 μέχρι τις μέρες μας και καταθέτονται προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της Τ/Α με βάση το σουηδικό πρότυπο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  θα προβληθεί  βίντεο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Σουηδία, και ένα βίντεο-ντοκουμέντο για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

Είναι ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης μετά το Πολυτεχνείο και ερμηνεύει ο ίδιος.  Οι στίχοι γράφτηκαν από μέλος της Επιτροπής του Πολυτεχνείου.

Ομιλητές :

Αντώνης Ρουπακιώτης        π. Υπουργός Δικαιοσύνης

Μαρία Ανδρούτσου             Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου

Νίτσα Βλασσοπούλου         π. Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Πειραιά

Γιάννης  Χατζηθεοδοσίου   Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Χριστόφορος Σαρδελής      π. Καθηγητής Πανεπιστημίου Στοκχόλμης

Ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης  θα διαβάσει κείμενα από το βιβλίο.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Σπύρου  http://www.nextdeal.gr/

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης.