Στην είσοδο της πόλης, εκεί που ο γραφικός πεζόδρομος συναντά την παραλία, βρίσκεται το πιο όμορφο ανακαινισμένο κτίριο του νησιού! Αποπνέει φινέτσα και ποιότητα και παράλληλα EINAI το πιο must σημείο της πόλης. Εκεί που χτυπά η καρδιά της βρίσκεται και το πιο must σημείο συνάντησης της πόλης, το Boschetto Cafe Bar.

Εδώ και 7 χρόνια το Boscetto έχει αγαπηθεί από Λευκαδίτες και επισκέπτες από όλον τον κόσμο και παραμένει hotspot της Λευκάδας ενώ λειτουργεί πλέον με νέα διεύθυνση.

Ένας κύκλος έκλεισε και ένας καινούργιος ανοίγει, έτσι λοιπόν ανέλαβαν από τις αρχές Μαΐου ο Βησσαρίωνας Αργύρης και ο Αντρέας Ζούκης να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία ενός από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά της Λευκάδας.

Και ενώ όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά σε τι δύσκολους καιρούς οικονομικής κρίσης ζούμε, αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα για ένα καλύτερο μέλλον. Το νέο δίδυμο της παραλίας δίνει το καλό παράδειγμα ενάντια στην κρίση και όχι μόνο θέλει να συνεχίσει την πολύ επιτυχημένη πορεία του μαγαζιού αλλά έχει πολλές νέες ιδέες και προετοιμάζει εκπλήξεις για τους λάτρεις του καφέ και όχι μόνο! Εμείς συναντήσαμε τον Βησσαρίωνα ο οποίος μας μίλησε για το που θέλει να εστιάσει:

«Αναλάβαμε το Boscetto γιατί για εμάς είναι από τα καλύτερα μαγαζιά στην Λευκάδα. Είναι όντως μαγαζί γωνία και το πιο ωραίο κτήριο. Είμαι και άνθρωπος που πιστεύει ότι είναι καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αρέσει πραγματικά και ακόμα και αν γίνουν λάθη γιατί από αυτά θα πάρουμε μαθήματα. Σκοπός μας είναι να δώσουμε μεγάλη έμφαση στο καφέ. Είναι ένα αντικείμενο που γνωρίζουμε πολύ καλά και εγώ και ο Αντρέας. Θα χρησιμοποιήσουμε χαρμάνια τα οποία δεν υπάρχουν στην αγορά της Λευκάδας. Τα δικά μας σίγουρα θα ξεχωρίσουν σε ποιότητα και γεύση σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούν τώρα.»

Ο Βησσαρίωνας έχει πάθος με τον καφέ για αυτό εδω και χρόνια ασχολείται και γνωρίζει όλες τις διαδικασίες και τους παράγοντες που συντελούν στην βελτίωση της ποιότητάς του από τον κόκκο έως το φλιτζάνι.

Μας μίλησε για το που έγκειται η επιτυχία ενός καφέ, μας εξήγησε τους τρόπους επεξεργασίας όπως επίσης ότι «η ποιότητα του καφέ επηρεάζεται από τον ίδιο τον barista που αναλαμβάνει να τον παρασκευάσει. Η γνώση, η τεχνική του κατάρτιση, το πάθος του καθώς επίσης η επαγγελματική του συνείδηση είναι όλα κρίσιμα σημεία που θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.Όσο σημαντικός είναι ο μπουφετζής που παρασκευάζει τον καφέ άλλο τόσο σημαντικό είναι να είναι ρυθμισμένα σωστά όλα τα αντίστοιχα μηχανήματα. Εμείς όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα που δεν αποκαλύπτω, όπως καταλαβαίνεις, έχουμε υπόψη μας ώστε ο πελάτης μας όντως να πίνει τον καλύτερο καφέ της πόλης εδώ.»

Boscetto ίσον ο καλύτερος καφές της πόλης;

«Για μένα ναι, αυτός είναι ο στόχος μας! Καταρχήν να πούμε ότι από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε αλλάξαμε και τον καφέ. Αλλά σκοπεύουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα από τα οποία θα έχει όφελος και η κοινωνία που ζούμε.»

Κοινωνικό έργο και καφές αυτά τα δυο θα τα συνδυάσουν ο Βησσαρίωνας και ο Αντρέας, τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν δεν μας αποκάλυψαν ακόμα….

Πρόκειται πάντως για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου η αλλαγή της διεύθυνσης σε ένα μαγαζί αυτού του βεληνεκούς πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ φιλικό κλίμα.

«Τα παιδιά πριν από εμάς έκανα μια πολύ ωραία δουλειά και όσον αφορά τον χώρο αλλά και το όλο στήσιμο της επιχείρησης. Και ο Στάθης και ο Αντρέας καθόλη την διαδικασία της αλλαγής μας στήριξαν και μας βοήθησαν πάρα πολύ. Δεν αλλάξαμε ούτε προσωπικό γιατί πιστεύουμε ότι η ομάδα του Boschetto παρέχει πολύ καλόservice και θα το συνεχίσουμε με την διακριτικότητα και τη φιλική διάθεση που υπάρχει.»

Πέρα από τον καφέ που άλλαξε, ο κατάλογος προσφέρει και τα νέα Cocktail του Boscetto γεμάτα φαντασία και ξεχωριστές γεύσεις, κοκτέιλ για όλες τις ώρες, ειδικά για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού!

«Έχουμε κρατήσει πολλά από τα καλά που δούλευαν ο Στάθης και ο Αντρέας στο παρελθόν, αλλά με τον καιρό θα δώσουμε και εμείς το δικό μας στίγμα όπως τώρα με τα Cocktail και την μπακέτα μας που λέγεται Ceasar’s και είναι κάτι το ξεχωριστό. Διαλέξαμε αυτά που πιστεύουμε πως ταιριάζουν σε αυτό που θέλουμε εμείς για το μαγαζί μας. Από εκεί και πέρα οι πελάτες θα μας κρίνουν για όσα προσφέρουμε και βεβαίως επιζητούμε την άποψη τους γιατί πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.»

«Γενικά δεν βιαζόμαστε να αλλάξουμε κάτι, ειδικά όταν υπάρχει μια πολύ καλή βάση το πας βήμα – βήμα. Εμείς πιστεύουμε και για αυτό το κάνουμε και πράξη, ψάχνουμε πολύ τα πράγματα γιατί δεν τα ξέρουμε όλοι όλα. Για αυτό υπάρχουν και οι επαγγελματίες στον κάθε τομέα, ώστε αυτό που θα προσφέρουμε στους πελάτες μας να έχει την ποιότητα που πρέπει. Χρειάζεται όλοι να ξέρουμε τα όρια μας, του τι ξέρουμε και τι όχι, ώστε να ζητάμε τη συμβουλή και τη συνεργασία με επαγγελματίες στον χώρο.»

Όσον αφορά τις σχέσεις τους με τα υπόλοιπα μαγαζιά της γειτονιάς μας είπαν:

«Πιστεύουμε ότι γενικά είμαστε άνθρωποι χαμηλών τόνων, μας αρέσει να έχουμε καλές σχέσεις με όλους και ειδικά με τους ανθρώπους που μοιραζόμαστε την ίδια γειτονιά.»

Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε καλές δουλειές στον Βησσαρίωνα και στον Αντρέα, στους δυο ανθρώπους της Λευκάδας που έχουν ήδη δώσει δείγματα γραφής και άρα μπορούμε όλοι να περιμένουμε τα καλυτέρα.

Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλές δουλειές!

422337_287662824688975_431724305_n